Vanaf wanneer mag je baby water drinken?

Door -
Baby water drinken
© Getty Images
Volwassenen krijgen de raad om elke dag voldoende water te drinken, maar vanaf wanneer mag je je baby eigenlijk water geven?

Wacht lang genoeg

Een baby heeft in zijn eerste zes levensmaanden voldoende aan enkel fles- of borstvoeding. Hem extra water geven is absoluut niet nodig en wordt zelfs afgeraden. Water vult het maagje immers, waardoor de eetlust van je kleintje vermindert. Zo zal hij niet voldoende melk binnenkrijgen, en bijgevolg ook minder voedingsstoffen. Bij borstvoeding kan extra water de melkproductie zelfs verstoren.

Wat doe je bij warme dagen?

Tijdens een hittegolf ben je misschien geneigd om je baby toch maar wat water te geven. Doe dat liever niet, maar leg hem een keer meer aan de borst of bied een extra flesje melk aan. Melkpoeder aanlengen met meer water dan normaal is ook geen goed idee. Het is belangrijk dat je altijd de aangegeven verhoudingen gebruikt.

Mag het ook niet bij vaste voeding?

Is je baby ondertussen ook al papjes aan het eten? Die vaste voeding wordt in het begin aangevuld met flesjes melk. Als hij een halfjaar oud is, mag je meteen na de vaste maaltijd een bekertje water geven. Zorg er wel voor dat hij ook nog melk drinkt. Pas als hij een jaar oud is, mag je je baby water geven telkens hij erom vraagt.

Meer over eten en drinken:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here