How to: motoriek stimuleren met bouwen en afbreken

Door -
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Vanaf 12 maanden kan je kind de spieren in zijn handen en vingens beheersen. Hoog tijd dus om je kind te stimuleren deze verder te ontwikkelen. In deze video tonen we hoe dat moet aan de hand van bouwen en afbreken.

De motoriek stimuleren met bouwen en afbreken

Hou er rekening mee dat baby’s tot ongeveer 18 maanden alles willen ontdekken met hun mond. Dat is een goeie zaak, want op die manier worden de zenuwen in de mond gestimuleerd, waardoor later de gesproken taal van start kan gaan. Door je baby verschillende taakjes zelf te laten uitvoeren, zoals een toren opbouwen en terug afbreken, waarbij steeds beide handen voor gebruikt moeten worden, train je de spieren in zijn handen en vingers. Andere opdrachten zijn ringen op een staaf plaatsen of een autootje vooruit laten duwen. Het hoeft trouwens niet altijd speelgoed te zijn, zijn motoriek trainen kan ook door hem twee lepels tegen elkaar te doen slaan.