©iStock

10x gekke plekken waar vrouwen hun kind ter wereld brachten

Moet je bevallen? In de meeste gevallen heb je tijd zat om naar het ziekenhuis te gaan. Maar wat als het plots zo snel gaat en je niet in de buurt van een ziekenhuis (of je eigen huis!) bent?

1. In een lift

Dan ben je veilig in het ziekenhuis aangekomen, kom je vast te zitten in de lift! Echt gebeurd in een ziekenhuis in Washington. Gelukkig stond er ook een arts in de lift, dus helemaal alleen hoefde ze niet te bevallen. Grappig: de papa is uiteindelijk via de liftschacht de lift ingeklommen om de navelstreng door te knippen.

2. In een supermarkt

De Canadese Ashleigh was nietsvermoedend boodschappen aan het doen toen ze plots hevige buikpijn kreeg. Enkele minuten later werd haar zoon geboren. Klein detail: ze wist niet dat ze zwanger was! Ze kreeg van de winkel een jaar lang gratis luiers voor baby Ezra. Als herinnering aan de supermarktbevalling maakte een lokale fotograaf een prachtige fotoserie.

3. In een limousine

Bevallen in een luxueuze limousine met een minibar naast je…klinkt niet slecht. Toch was het in dit geval niet helemaal de planning. Een vrouw is direct na haar bruiloft -met haar trouwjurk nog aan- bevallen in de limousine….gezellig in het bijzijn van haar kersverse man en bruidsmeisjes.

4. In een drive-in bioscoop

De ouders in spe dachten nog snel een filmpje te kijken samen voordat hun baby geboren werd. Maar daar dacht de baby anders over. Het jongetje werd kort na de pauze van de film Almost Famous geboren. De auto stond toen nog steeds mooi voor het witte doek bij een drive-in bioscoopevenement in Amsterdam.

5. Op de parkeerplaats van een stripclub

Op weg naar het ziekenhuis kon een Texaanse vrouw haar baby echt niet langer binnenhouden. Haar man stopte noodgedwongen op een nabijgelegen parkeerplaats  om zijn vrouw te helpen bevallen. Het bleek de parkeerplaats van een stripclub te zijn.

6. In het vliegtuig

Ondanks het feit dat je maar tot 7 maanden zwangerschap mag reizen, zijn er toch een paar ‘vliegtuigbaby’s’. Op een vlucht van Singapore naar Myanmar werd een baby geboren. Het jongetje werd vernoemd naar de vliegmaatschappij, Saw Jet Star. Zijn moeder en hij kregen de terugvlucht cadeau.

Maar dat is nog niets, vergeleken met het meisje dat geboren werd tijdens een vliegreis met Cebu Pacific Air. Tijdens een vlucht beviel haar moeder twee maanden te vroeg van haar dochter. De vrouw hoefde maar één keer te persen. Het meisje kreeg kleding aan van een van de baby’s aan boord, wiens ouders een extra set in de handbagage hadden. Het meisje mag haar hele leven gratis vliegen met Cebu Pacific Air.

7. In een boom

Je leest het goed! Tijdens de heftige overstromingen van 2000 in Mozambique moest een vrouw noodgedwongen in een boom bevallen waar ze aan het schuilen was. Gelukkig spotte een traumahelikopter de vrouw op tijd. Hierdoor kon een arts, die vanuit de helikopter naar beneden moest zakken, de vrouw bijstaan.

8. In de bus

In Breda beviel een vrouw in de bus. De chauffeur had de bus nog maar twintig seconden aan de kant gezet toen het jongetje al werd geboren. De navelstreng werd afgebonden met een schoenveter.

9. In het zwembad

Terwijl haar dochtertje zwemles had, zat een aanstaande moeder rustig in de cafetaria. Plots was er geen houden meer aan. De verloskundige arriveerde net op tijd om baby Jack geboren te zien worden. Jack hield een cadeau over aan de bijzondere plek waar hij besloot zijn entree in de wereld te maken: hij mag zijn hele leven lang gratis zwemmen in het zwembad.

10. In de trein

Aan boord van de Thalys van Parijs naar Brussel mochten twee artsen en twee verpleegkundigen die in de trein zaten plots aan het werk. De conducteur riep om dat er een vrouw aan het bevallen was. Het kleine meisje mag haar leven lang gratis met de Thalys reizen.

Bronnen: me-to-we.nl – Oudersvannu.nl

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content