5 tips om te relaxen tijdens je zwangerschap

Genieten is de boodschap tijdens je zwangerschap. Maar vaak  komt er zoveel op je af dat je te weinig stilstaat bij die speciale 9 maanden. Maak af en toe tijd om te relaxen! Hier alvast 5 tips die tonen hoe dat moet.

Vraag hulp

We weten dat je eigenlijk het liefst van al alles zelf doet. Maar tijdens je zwangerschap mag je gerust wat hulp inroepen om de was en de plas gedaan te krijgen. Zo hou jij wat meer tijd voor jezelf over om te relaxen en te genieten van het kleine wondertje dat in jouw buik groeit.

Laat je verwennen

Geniet van een wellnessmoment, een kappersbeurt of een behandeling bij de schoonheidsspecialiste. Na de geboorte van je kleintje zal je hier de eerste weken geen zin in hebben. Bovendien zijn dit pure verwenmomentjes voor jezelf en kan je volop relaxen.

Trek erop uit met je partner

Boek nog even een citytrip of een weekendje weg met je partner net voor de komst van de baby. Zo kunnen jullie nog even van elkaars aandacht genieten voor jullie kleintje er is. Hebben jullie al kinderen? Neem hen mee en bezorg hen nog een leuke tijd voor ze de aandacht moeten delen met kleine broer of zus.

Doe een dutje

Nu je zwanger bent, zal je je vaak moe voelen. Geniet dus op tijd en stond van een dutje overdag. Uitgerust zal je veel stressbestendiger zijn, dan wanneer je de hele dag moe rondloopt.

Geef toe aan “nestdrang”

Voor buitenstaanders zal het een beetje vreemd lijken, maar toegeven aan je nestdrang kan jou tot rust brengen. Het huis aan kant brengen, de kinderkamer op orde krijgen, nog snel alle gordijnen wassen lijken op het eerste zicht niet echt rustgevende bezigheden, maar mentaal kan het jou toch relaxen. Doe dus vooral wat jij zelf nodig acht!

Lees zeker ook:

Partner Content