6 alternatieven voor een babyshower

De komst van een nieuwe baby is en blijft speciaal, of het nu je eerste, tweede of derde kind is. Maar heb jij geen zin om een heel feestje te organiseren? Wij hebben enkele alternatieven gevonden die minstens even leuk zijn.

Organiseer een ladies night

Wat is er leuker dan een hele avond met je beste vriendinnen gezellig keuvelen? Zorg voor hapjes en drankjes, nodig je iedereen uit en breng samen een avondje door. Zo heb je iedereen rond jou, zonder de drukte van een feestje.

Neem een verwendag voor jezelf

Tijdens je zwangerschap is niet alleen de baby belangrijk; ook jij als mama in wording mag best eens in de spotlights staan. Trommel je vrienden op en ga eens lekker shoppen of uit eten, of ga met een hoop vriendinnen naar een beautysalon om je lekker te laten verwennen.

Samen de babykamer voorbereiden

Nodig vrienden en familie uit en laat samen jullie creativiteit de vrije loop. Heb je misschien nog een kastje dat je wil omtoveren tot handige commode? Of heeft een vriendin van jou misschien nog leuke decoratie-items die je samen kunt opknappen? Plezier gegarandeerd!

Verzamel gelukwensen van vrienden en familie

Op het einde van een babyshower komen de woorden ‘proficiat met je zwangerschap’ waarschijnlijk je oren uit. Vraag daarom eens aan je vrienden en familie om al hun wensen voor jou en de baby op een papiertje te schrijven (je kunt ook een boek laten rondgaan). Zo heb je alle gelukwensen op papier en kun je ze voor eeuwig bewaren.

Vraag een groepsgeschenk

Als je een babyshower organiseert, krijg je hopen cadeaus. Sommige dingen heb je misschien al of er zijn spullen bij die je niet nodig hebt. Je kunt dan altijd aan vrienden en familie vragen om samen te leggen voor één groot cadeau. Dat hoeft niets duurs te zijn. Samen grote schoonmaak houden in je huis is misschien al een leuk idee?

Ga op brunch

Brunchen met familie of vrienden is een toffe manier om de komst van de nieuwe baby te vieren. Je kunt een brunch organiseren bij een plaatselijke lunchroom, met alle decoraties zoals een echte babyshower. Het heeft enkel voordelen: jij moet niets voorbereiden, je zit niet met de opruim achteraf en kunt ten volle genieten van alle aandacht.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content