© iStock

6 manieren om zelf een zwangerschapstest te maken

Zelf een zwangerschapstest maken? Dat kan! Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn enkele huis-, tuin- en keukenmiddeltjes en je eigen urine, natuurlijk. Een zelfgemaakte zwangerschapstest geeft natuurlijk geen zekerheid of je nu zwanger bent of niet, maar het is wel leuk om een keertje te proberen, toch?

Voel je je anders dan anders en heb je last van enkele veelvoorkomende zwangerschapssymptomen? Dan ben je misschien zwanger! Als je geen tijd hebt om een zwangerschapstest te halen of de winkels zijn al dicht, kun je misschien een van onderstaande, zelfgemaakte testjes proberen.

Hoe werkt het? Doe wat urine (een half glaasje, bij voorkeur ochtendurine) in een kommetje en meng het met één van onderstaande producten. Laat het een paar minuten staan en kijk wat er gebeurt.

Hormoon hCG veroorzaakt reactie

Humaan choriongonadotrofine, of kortweg hCG, is het hormoon dat in urine wordt opgespoord aan de hand van een zwangerschapstest om te zien of je zwanger bent of niet. Het veroorzaakt dus ook de reacties in onderstaande testjes. HCG is meestal al vanaf twee weken na de bevruchting aantoonbaar in de urine.

6x homemade zwangerschapstest

1. Bleekmiddel

Meng een half glas urine met bleekmiddel. Als het begint te schuimen en te bruisen, ben je waarschijnlijk zwanger.

2. Tandpasta

Doe een flinke hoeveelheid witte tandpasta in een kommetje, voeg enkele druppels urine toe en roer het door elkaar. Wordt de tandpasta schuimig en verandert het van kleur, dan is de kans groot dat je zwanger bent.

3. Schoonmaakmiddel

Doe een beetje schoonmaakmiddel in een glas en voeg urine toe. Als de vloeistof van kleur verandert ben je waarschijnlijk zwanger.

4. Suiker

Doe een enkele theelepels suiker in een kommetje en voeg urine toe. Begint de suiker te klonteren, dan is de kans groot dat je zwanger bent. Als de suiker oplost, ben je waarschijnlijk niet zwanger.

5. Azijn

Meng urine en azijn in een kopje. Verandert de vloeistof van kleur? Dan zou het kunnen dat je zwanger bent.

6. Paardenbloem

Doe de blaadjes van een paardenbloem in een diepvrieszakje en doe er een beetje urine bij. Zitten er na een tijdje rode blaren op de blaadjes? Dan betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat je zwanger bent.

Geen zekerheid

We willen nog even benadrukken dat bovenstaande testjes echte huis, – tuin, en keukenmiddeltjes zijn om eerder voor de fun uit te proberen. Wil je zeker weten of je zwanger bent? Haal dan een zwangerschapstest bij de apotheek of drogist of ga langs bij je huisarts.

Lees ook:

Partner Content