Shutterstock

8 dingen die je moet koesteren als je een pasgeboren baby hebt

Iedereen probeert je met tonnen tips en advies voor te bereiden op de komst van je baby, maar niemand vertelt je over de kleine dingen die je moet koesteren als je een pasgeboren baby hebt.

8x genieten van je kersverse spruit

1. Hoe ze ruiken

Is er iets lekkerder dan de geur van een pasgeboren baby? Persoonlijk kunnen we weinig bedenken. Ook na die allereerste maanden zal je baby natuurlijk nog met een heerlijk geurtje gezegend zijn, maar helemaal zoals in die prille weken na de geboorte wordt het nooit meer. Ze ruiken zó lekker, zelfs wanneer ze nog niet in bad zijn geweest.

2. Hoeveel ze slapen

Pasgeboren baby’s zijn supermakkelijk: eten, slapen en pampers verversen is hun lange leven. Nu ja, als je een beetje geluk hebt toch. Zolang je baby nog meer uren in een dag slaapt dan dat hij wakker is, ben je als mama nog relatief mobiel: een uurtje koffie drinken met vriendinnen of ‘s avonds op restaurant, met een slapende baby kan het best. Eens je baby een peuter is, zul je pas écht appreciëren hoeveel je pasgeboren kleintje eigenlijk sliep.

3. Hoe ze – oh zo schattig – niezen

Schattig niezen: als volwassene is het maar weinig mensen gegeven — zeker in onzekere corona-tijden als deze. Maar als je pasgeboren baby het doet, is het echt een kostelijk huzarenstukje. Ook buiten het niezen om is je pasgeboren baby een wonderbaarlijk tafereel om naar te kijken: die kleine schattige handjes, het friemelen met benen en voetjes en de vele grappige snuitjes die hij trekt. Goed voor urenlang kijkplezier.

4. Hoe ze lekker op je buik slapen

Een van dé heerlijkste dingen van zo’n pasgeboren dropje, is dat ze nog klein en wendbaar genoeg zijn om lekker op je buik te slapen. Pasgeboren baby’s kunnen bovendien nog niet erg hard bewegen en gaan zich dus ook niet loswrikken of weglopen: als jij zin hebt om je kleintje te knuffelen, dan kan dat dus perfect.

Nog een kleinigheidje om van te genieten in dat opzicht: als je ze ergens neerlegt, dan liggen ze er een halfuur later nog. Bij een omrollende of kruipende baby kun je je rug zelfs niet keren of ze zijn foetsie.

5. Voor hen ben jij het belangrijkste op aarde

Je geeft hen liefde en voedt ze, dus ben jij het allerbelangrijkste voor je kindje. Dat kan op sommige momenten al eens overweldigend aanvoelen, want lang wegblijven van je baby zit er vaak niet meteen in. Tegelijkertijd zorgt het voor erg intense en warme momenten: geniet van die rol zolang je kunt.

6. Qualitytime in de draagzak

Nog zo’n voordeel van de geringe wendbaarheid van je pasgeboren baby: je kunt dat kleine dropje vrijwel de hele dag lekker dicht bij je in de draagzak dragen. Dat is niet alleen erg gezellig, het maakt dat je als mama ook nog andere dingen kunt doen. Even een stukje wandelen of snel een paar kleine boodschappen doen? Met je spruit in de draagzak kan het allemaal.

7. Hoe ze hun nek strekken om jou te kunnen horen

Omdat jij voor hen het allerbelangrijkste bent, willen pasgeboren baby’s niets liever dan de stem van hun mama horen. Tot ze wat ouder zijn, dan gaan ze je negeren. Zucht.

8. Hoe klein en fragiel ze eigenlijk wel niet zijn

Wonderbaarlijk dat jij dat prachtige wezentje op de wereld hebt gezet. 10 minivingertjes en -teentjes, kleine armen en benen, het is hartverwarmend om te zien. Koester daarom elk moment met je pasgeboren baby. Het klinkt cliché, maar: ze worden echt te snel groot!

Lees zeker ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content