© iStock

9 personen die je zult haten na je bevalling

Na lang zweten en zwoegen is je baby eindelijk daar. Je bent in de wolken, maar wordt nu vast ook overspoeld door minder leuke emoties, zoals dat haatgevoel tegenover kraambezoek of spijt omdat je geen lessen zwangerschapskine hebt genomen…

Je hormoonspiegel is na de bevalling nog niet helemaal zoals het moet zijn, dus je emoties kunnen alle kanten opvliegen. Van lachen naar huilen naar opnieuw lachen om vervolgens razend te worden… Compleet normaal. Ook zul je haatgevoelens krijgen tegenover bepaalde mensen. We zetten ze even op een rijtje:

1. De uitvinder van het internet


Ademt je baby raar? Knippert hij teveel met zijn ogen? Heeft zijn ontlasting een rare kleur? Elke reden is goed om naar je computer of smartphone te grijpen en hulp in te roepen van dokter Google. Toch doe je dat beter niet, want op het internet lees je de gekste dingen. Zo zou je beginnen panikeren om iets totaal onschuldigs.

2. Je zwangere zelf die geen zwangerschapskine wilde doen


Telkens je een beetje urineverlies hebt, word je geconfronteerd met het spijtgevoel dat je misschien toch beter die zwangerschapskine had gedaan… Maar ja, bekkenbodemspieren trainen? Ain’t nobody got time for that!

3. Je man die zo diep kan slapen


Jij wordt al wakker als je baby nog maar een beetje anders ademt, terwijl papalief lekker verder blijft ronken. En als hij de volgende dag klaagt dat hij moe is, zou je hem liefst de kop inslaan. Ach ja…

4. Familie en vrienden die je komen “helpen” na de bevalling


Van dat “helpen” komt er niets in huis, want iedereen komt enkel maar langs om dat kleine, schattige wonder van jou te komen bekijken en te knuffelen. Zij zullen wel op je baby letten zodat jij je taakjes kunt afwerken, tot hij begint te huilen, dan mag jij hem weer.

5. Bezoekers die te laat komen


Zo lief als je vriendin zegt dat ze om 12u langs zal komen en meteen lunch zal meebrengen. Tot ze een uur te laat is en jij moe en uitgehongerd (en zwaar geïrriteerd) op haar zit te wachten. Je had ondertussen zelfs nog een dutje kunnen doen!

6. Degene die gebak meebrengt 


Een heel leuk cadeautje hoor, die cupcakes of dat zelfgebakken taartje. Je bent moe en hongerig, dus al die calorietjes gaan vlot binnen. Tot je plots beseft dat die zwangerschapskilootjes er maar niet af willen gaan…

7. Zieke mensen die op kraambezoek komen


Moeten we hier meer over zeggen? Jij wil alle bacteriën zo ver mogelijk bij je baby vandaan houden, dus bezoekers die een verkoudheid hebben: no thanks!

8. De moeder die je constant beoordeelt


Het kan een vriendin zijn, je zus, je eigen moeder of erger nog: je schoonmoeder. Iedere moeder zorgt op haar eigen manier voor haar kind, dus dat betekent niet dat iemand het recht heeft om commentaar op jou te geven.

9. De postbode die aanbelt


Want nét wanneer je baby lekker is ingedut of wanneer je onder een langverwachte, deugddoende douche staat, komt de postbode aan je deur bellen. En dan waarschijnlijk ook nog twee of drie keer, omdat je niet snel genoeg bij de deur bent.

Lees ook

Beelden: iStock & giphy.com

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content