image: iStock

Beautygeheimen tijdens de zwangerschap

Wist jij dat je waxen beter achterwege laat tijdens je zwangerschap? En wist je dat je tanden laten bleken ook not done is tijdens die negen maanden? 5 beauty-do’s en -don’ts tijdens de zwangerschap op een rijtje…

  • Stralend witte tanden maken je misschien onweerstaanbaar, maar tijdens je zwangerschap denk je toch beter twee keer vooraleer je jouw tanden laat bleken. De stoffen die gebruikt worden om je tanden witter te maken, zorgen voor gevoeliger tandvlees. En daar heb je meestal al last van tijdens je zwangerschap!
  • Ook een bruine teint dankzij de zonnebank kan je maar beter vergeten tijdens die 9 maanden zwangerschap. Een goed alternatief is een zelfbruiner (lotion of crème).
  • Ga je op vakantie en wil je genieten van ‘t zonnetje? Hou het veilig en smeer royaal zonnecrème! Bepaalde crèmes kunnen je huid gevoeliger maken tijdens de zwangerschap dus probeer de zonnecrème beter even uit voor je op reis vertrekt.
  • Permanent ontharen? Hiermee wacht je beter tot na de bevalling, want de pijn die je voelt tijdens het ontharen kunnen weeën opwekken. En dat wil je natuurlijk liever niet. Zelfs wanneer je het niet gewoon bent om te waxen, kan zelfs dit te pijnlijk zijn. Hou het dus negen maanden lang bij het gebruik van een scheermesje om te ontharen.
  • In heel wat verzorgingsproducten zoals shampoos, tandpasta,… zitten parabenen. Volgens sommige experts zouden parabenen de hormoonhuishouding verstoren en zijn ze dus te mijden tijdens je zwangerschap. Meestal staat op de verpakking van verzorgingsproducten duidelijk aangegeven of ze al dan niet parabenen bevatten.

LEES OOK

Dagelijkse huidverzorging in drie stappen

 

Partner Content