Beter te vroeg geboren…

Vandaag is 17 november, omgetoverd tot World Prematurity Day , de internationale dag van het vroeggeboren kind. Eén op de 10 geboortes is te vroeg. Was jouw spruit ook te vroeg?

Lieve Breesch werkt al jarenlang als verpleegkundige op de neonatale intensieve zorgenafdeling van UZ Leuven. Ze merkt dat de afdeling als stressvol wordt ervaren voor ouders, familie en kids. Het hele team bundelt haar krachten en wil zo de kindjes de nodige zorgen geven en de ouders begeleiden. Het zijn ouders van te vroeg geboren kindjes: premature parents. Naast medische en verpleegkundige uitleg, zijn tips en raad geven over hoe ouders hun kindje kunnen leren kennen en verwennen een dagelijkse bezigheid.

Naast haar werk op de zorgenafdeling heeft Lieve sinds 2009 een webwinkelgenaamd KOOZI, waar je verantwoorde, bruikbare hebbedingetjes voor je premature baby kunt vinden. Iedere papa en mama wil hun kindje verwennen en daarbij raadplegen ouders vaak internet.

Koesterende
Ontwikkelings- en
Ondersteunende
Zorg voor te vroeg geboren baby’s
I

De ontwerpen zijn in “cosy” verantwoorde materialen verkrijgbaar, aangepast aan de behoeften van je kindje. Ze voldoen aan alle medische/verpleegkundige eisen en de normen van ziekenhuishygiëne. Om in het ziekenhuis direct op te vallen, is KOOZIer is mooie, vrolijke kleuren. Elk artikel kan je als cadeautje personaliseren.

Partner Content