Beweging: kleine beetjes helpen

Als je na je bevalling af wil van je zwangerschapskilootjes, is beweging de sleutel tot succes. Maar je kleine baby slorpt veel van je tijd op en voor sport heb je misschien (nog) geen tijd. Geen nood: het zijn de kleine beetjes die helpen!

Geen tijd om je alle dagen naar de fitness te begeven of wekelijks te gaan zwemmen, joggen en hardlopen. Maar geen nood: het zijn de kleine beetjes die helpen!

Bewegingsdeskundige David Basdas geeft eerste hulp aan Libelle-lezeressen met tijdsgebrek. We selecteerden volgende tips

1. Reserveer regelmatig een kort moment voor volledige ontspanning door te bewegen. Af en toe een kleine portie lichaamsbeweging stimuleert lichaam en geest en maakt komaf met stress.

2. Je hoeft je niet verplicht te voelen om uren in de fitnesszaal door te brengen. In tegendeel, te hard trainen is slecht voor de gezondheid en zorgt na verloop van tijd alleen maar voor een daling van je enthousiasme. Reserveer wel een moment voor lichaamsbeweging in je agenda, bv. een half uurtje per dag.

3. Las zoveel mogelijk beweging in in je dagelijkse leven. Span je billen op tijdens het afwassen, recht je rug als je je tanden poetst, stretch tijdens het telefoneren en neem grote passen als je de hond uitlaat. Wees creatief met beweging en je zal snel resultaat zien!

Lees meer op Libelle

Partner Content