Clearblue geeft als eerste test aan wanneer bevruchting heeft plaatsgevonden

Clearblue introduceert een nieuwe Clearblue digitale zwangerschapstest met conceptie-indicator. Het is de eerste en enige zwangerschapstest voor thuis die zo geavanceerd is dat het zowel kan aangeven of je zwanger bent als wanneer de conceptie heeft plaatsgevonden. Bovendien kan je al testen vanaf 4 dagen vóór de menstruatie.

Deze zwangerschapstest beschikt over alle voordelen, topnauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de originele Clearblue digitale zwangerschapstest. Daarnaast heeft de test ook een aanvullende conceptie-indicator.

Vanaf het moment dat vrouwen wisten dat ze zwanger waren, wilden ze heel graag weten wanneer de bevruchting had plaatsgevonden om de bevalling te kunnen plannen.

Hoe werkt de test?
Zodra een bevrucht eitje zich in de baarmoederwand van een vrouw heeft genesteld wordt het zwangerschapshormoon hCG geproduceerd. Dit hormoon vermeerdert zich tijdens de eerste weken van de zwangerschap snel en is aanwezig in urine.  Het is dit hormoon dat met zwangerschapstesten wordt aangetroffen als een positief resultaat wordt gegeven. 

De nieuwe test werkt op een soortgelijke manier maar het beschikt over Smart Dual Sensor-technologie, dus in plaats van 1 hormoonsensor bevinden zich er 2 in het apparaat.  Als hCG aanwezig is, wat een resultaat ?Zwanger? betekent, wordt met de combinatie van beide sensoren die de concentratie van hCG nagaan, geschat wanneer de bevruchting plaatsvond. Dit levert het unieke resultaat van een conceptie-indicator.

Hoe worden resultaten weergegeven?
Als urine in aanraking komt met de absorberende sampler wordt de test geactiveerd en kalibreert het zichzelf automatisch. Een ?Wacht?-symbool op het LCD-scherm geeft aan dat de test werkt. Binnen 3 minuten wordt een eenvoudig te lezen resultaat weergegeven. 

Als de test positief is, verschijnt het symbool ?+? op het scherm samen met het resultaat van de conceptie-indicator. Dit resultaat wordt weergegeven als een schatting van hoeveel weken er zijn verstreken sinds de bevruchting: 1-2 weken, 2-3 weken of 3+ weken. De Smart Dual Sensor-technologie maakt de Clearblue digitale zwangerschapstest met de conceptie-indicator de enige zwangerschapstest die twee resultaten kan leveren. 

Bij laboratoriumtests is Clearblue digitale zwangerschapstest meer dan 99% nauwkeurig in het aangeven van zwangerschap wanneer deze wordt gebruikt vanaf de dag dat de menstruatie moest beginnen.  Het resultaat van de conceptie-indicator is 92% nauwkeurig in het aangeven van wanneer een vrouw is bevrucht,  wanneer de eerste urine van de dag wordt gebruikt.   

Adviesprijs 15,99 euro.

Partner Content