De 5 voordelen van een geboortelijst

Samen met Dreambaby

Net zwanger en nog niet zeker of je een geboortelijst wil aanleggen? Eigenlijk hoef je niet te twijfelen. Een geboortelijst blijft ook in tijden van pamperrekeningen, tweedehandsspullen en goede doelen een aanrader. Je hebt nu eenmaal altijd een voorraad babyartikelen nodig en waarschijnlijk wil je toch graag een paar gloednieuwe kleren of speeltjes. Ook voor je tweede kind is een geboortelijst handig. Met deze 5 tips haal je het beste uit je lijst.

1. Een cadeau aan jezelf

Met een geboortelijst verwen je jezelf: jullie kiezen alleen maar spulletjes die jullie zelf leuk vinden, terwijl jullie budget toch binnen de perken blijft. Bovendien vermijd je ook dat je straks met 23 identieke schattige knuffeldieren in huis zit. Begin ten laatste rond je zevende zwangerschapsmaand met brainstormen. Als je daarbij kiest voor een online cadeaulijst, hoef je niet eens de deur uit om je lijstje te bekijken en aan te passen. Bij Dreambaby.be kun je bijvoorbeeld op elk moment makkelijk items schrappen en toevoegen of aangeven welke spulletjes je het eerst zou willen. Handig: duurdere artikelen kun je hier ook opdelen in schijven, zodat familie en vrienden elk een stukje kunnen cadeau doen.

2. Makkelijk voor anderen

De meeste mensen geven nog steeds graag een tastbaar geschenk. Dankzij je geboortelijst hoeven ze zich het hoofd niet te breken over waarmee ze jullie een plezier kunnen doen. Een lijst bij een grote keten als Dreambaby heeft nog extra voordelen: er zijn maar liefst 350 afhaalpunten waar je vrienden of familie hun cadeau voor jullie kunnen ophalen én meebrengen.

3. Checklist voor praktische must-haves

Wat zet je op je geboortelijst? En wat koop je zelf al? Dat is behalve een persoonlijke keuze en een kwestie van budget vooral ook een praktische zaak. Ervaren ouders weten dat je nooit genoeg tetradoeken, rompertjes en slabbetjes kunt hebben. Maar wat komt er nog goed van pas? De geboortechecklist van Dreambaby.be is een geweldige hulp: de items staan gerangschikt per thema en zijn telkens ingedeeld in ‘must have’ en ‘nice te have’. * Tip: Denk even na of je cadeaus op je lijst wilt zetten die je meteen na de bevalling nodig hebt (kleren, luiers, bedje, verzorgingstafel…). Veel mensen kiezen, ondanks de prioriteiten op je lijst, toch graag eerst de mooiste of leukste dingen. Je bent dus niet zeker of je alles wel op tijd zult krijgen. Ofwel zorg je dus zelf vooraf al voor een goede basisuitrusting, ofwel wacht je af en gaat je partner of een familielid de ontbrekende artikelen snel kopen als de baby er is.

4. Nuttige én hippe items die bij je smaak passen

Natuurlijk haal je zelf al een minimum aan praktische spullen en kleertjes in huis. Toch is een geboortelijst altijd een meerwaarde. Die kun je namelijk ook gebruiken voor hippe meubeltjes of accessoires en hebbedingen die perfect bij jullie persoonlijke smaak of interieurstijl passen: een trendy slaapzakje, een mooie luiertafel, een stijlvolle lamp, leuke kleren, originele speeltjes…

5. Ook handig bij je tweede kind

Is een geboortelijst wel zinvol bij je tweede kindje? Absoluut wel, zelfs al heb je nog een kast vol spulletjes van je eerste baby. Zo komen extra handdoeken, lakens, slabbetjes en spenen voor de flesjes altijd van pas. Of denk even praktisch hoe je straks met je baby én je peuter op stap gaat: een draagzak, meerijplank voor de buggy of duowandelwagen zijn geen overbodige luxe. Ook extra bordjes en bestek of een zitkussen zijn nuttig. En natuurlijk kunnen er wat nieuwe kleertjes bij, zeker als je na een jongen een meisje verwacht (of omgekeerd), of als de modetrends intussen wat veranderd zijn. Bij Dreambaby.be kun je online snel en zonder moeite je ideale geboortelijst samenstellen, helemaal op jouw maat. Je kiest uit een ruim aanbod basics en leuke hebbedingen, die je zonder aankoopverplichting* op elk moment kunt toevoegen of van je lijst kunt schrappen. Als cadeau krijg je bovendien een geschenkkaart ter waarde van 10% (15% bij een tweeling) van je lijst én een voordeelpakket met kortingen en gratis attenties (waarde: € 150) *Behalve babykleertjes, of babyspullen die je speciaal hebt laten bestellen.

Partner Content