©GettyImages

5x de grappigste zwangerschapsboeken

Door Celine Werner

Er is best veel informatieve lectuur te vinden voor dames met een bolle buik. Maar ben je eerder op zoek naar zwangerschapsboeken met een vrolijke noot? Dan kunnen de onderstaande exemplaren jou vast wel bekoren.

5x zwangerschapsboeken die een lach op je gezicht toveren

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! 

Als toekomstig papa weet je (nog) niet wat je te wachten staat. Je vrouw dringt je boeken op, dwingt je mee te gaan naar zwangerschapscursussen, en dan hebben we het nog niet gehad over de zwangerschapshormonen. Gelukkig helpen de praktische tips in deze handleiding je wél een handje.

zwangerschapsboeken

Verscheen bij Podium Uitgeverij. € 12,50. Je koopt het hier.

Je hoort wat tijdens een zwangerschap

Toen Arnoleon te horen kreeg dat hij papa werd, vereeuwigde hij de eerste zwangerschap van zijn vrouw met grappige, emotionele en voor vele (toekomstige) vaders heerlijk herkenbare cartoons. Van nesteldrang tot de babynamenkwestie, van ‘zekerheidspiskes’ tot ongepaste mopjes bij de gynaecoloog: je hoort het allemaal tijdens een zwangerschap!

zwangerschapsboeken

Verscheen bij Van Halewyck. € 15. Je koopt het hier.

Relax mama zwangerschapskalender

Een eerste zwangerschap kan nogal verwarrend zijn. Er gebeuren allerlei vreemde dingen in en met je lichaam, en soms lijk je jezelf niet meer te herkennen. Met deze kalender word je wekelijks op de hoogte gehouden van de zwangerschapskwaaltjes en herkenbare probleempjes. Uiteraard allemaal met een tikkeltje humor, zodat relativeren net wat makkelijker wordt.

zwangerschapsboeken

Verscheen bij Uitgeverij Snor. € 14,99. Je koopt het hier.

Feliciteer hém maar, want ik vind er tot nu toe geen reet aan

Deze hilarische, en tegelijkertijd taboedoorbrekende zwangerschapsgids van cabaretière Vera van Zelm is voor iedereen die zich niet herkent in het standaardbeeld. Vera: “Waarom hangt er altijd zo’n zinderende blijheid om alles wat met zwangerschap te maken heeft? En hoe komt het dat niemand het erover heeft dat het eigenlijk heel oneerlijk is dat de vrouw het allemaal moet doen? En waarom is het taboe om hier eerlijk over te zijn? Zwanger zijn voelde voor mij als balanceren op het randje van de gekte.”

zwangerschapsboeken

Verscheen bij Pepper Books. € 10. Je koopt het hier.

Even ontspannen, mevrouw…

Mieke Kerkhof en haar collega-gynaecologen verzamelden honderden oneliners, wijsheden en anekdotes gedurende hun carrière. Een vrolijk boek dat je een unieke kijk geeft in de wereld van gynaecologen.

zwangerschapsboeken

Verscheen bij Nieuw Amsterdam. € 15. Je koopt het hier.

Ook voor in de boekenkast:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content