Wat heb je nodig als je met de baby naar huis gaat?

6 dingen die je nodig hebt als je met de baby naar huis gaat
Het is zover, de bevalling is achter de rug en je mag je baby'tje eindelijk mee naar huis nemen. Daar staat je ook nog een heus avontuur te wachten! Wij vertellen je alvast wat je allemaal nodig hebt als je met de baby naar huis gaat.

14 musthaves als je met de baby naar huis gaat

1 / 14
1. Autostoel

Baby’s moeten verplicht in een autostoel meereizen met de auto. Voor een pasgeborene kies je best een autostoel van groep 0+, die kun je achterwaarts installeren in de auto.

Maxi-Cosi Pebble Plus autostoel – € 249 bij Dreambaby

2. Draagzak of -doek

Heb je graag je handen vrij terwijl je met de baby rondloopt? Dan is een draagzak of draagdoek echt een must.

Ergobaby draagzak  – € 189 bij Babymatters

3. Kinderwagen

Onmisbaar voor uitstapjes of lange wandelingen: een kinderwagen. Er zijn talloze modellen en merken op de markt, dus je vindt er vast wel eentje die bij jouw levensstijl (en budget) past.

Stokke® Xplory® Black Athleisure – € 1.049 bij Stokke

4. Borstvoedingskussen

Een groot voedingskussen is een must! Je kunt er tijdens je zwangerschap mee slapen en daarna kun je er je kleintje op een comfortabele manier de borst mee geven.

Doomoo voedingskussen – € 67,95 bij Baby-Dump

5. Borstvoedingskledij

Aangepaste kledij is handig om op ieder moment discreet je kleintje te kunnen voeden. Enkele borstvoedingsbeha’s, truitjes of jurkjes is alles wat je nodig hebt. En oh ja, borstcompressen zijn ook wel aanrader om lekkende borsten te voorkomen.

 

H&M Mama voedingsjurk – € 34,99 bij H&M

6. Borstpomp

Als je borstvoeding geeft is afkolven een aanrader. Het vermindert stuwing en pijnlijke tepels en het is bovendien handig voor als je terug aan het werk gaat. Je kunt zelf een borstpomp kopen of er een ontlenen via je ziekenfonds.

Medela dubbele elektrische borstkolf – € 189,00 bij Dreambaby

7. Wipstoeltje

In een wipstoeltje kan je baby lekker ontspannen of spelen terwijl jij je handen vrij hebt. Handig als je even wil opruimen of wil rusten, maar de baby niet in bed wil leggen.

BabyBjörn wipstoel – € 155,00 bij Orchestra

8. Slabbetjes

Baby’s zijn nu eenmaal niet de properste eters en soms durft er al eens wat melk of spuug terugkomen. Liefst nog wanneer je je baby nét propere kleertjes hebt aangedaan…

2-pack slabbetjes – € 4,50 bij Hema

9. Rompers

Waarschijnlijk heb je er tijdens je zwangerschap zelf al een aantal gekocht – of anders sowieso je moeder of schoonmoeder – maar rompertjes zijn echt onmisbaar als je net een baby hebt gekregen. Ze zijn handig, zacht en comfortabel.

Tobias & The Bear romper – € 19,95 bij Minimonsters

10. Luiers, babydoekjes en luiercrème

Dit zijn zonder twijfel dé essentials voor jonge ouders. Je denkt vaak dat je wel genoeg luiers in huis hebt, maar geloof ons: je hebt nooit genoeg.

Galenco luiercrème – € 7,39 bij Kruidvat

11. Luiertas

Bye bye handtas en hallo luiertas! Als moeder moet je nu eenmaal op alles voorbereid zijn, dus moet je véél meesleuren. Luiers, flesjes, fopspeentjes, speelgoed en ga zo maar door. Een grote, handige luiertas is dus een must!

Elodie Details luiertas – € 129,00 bij De Gele Flamingo

12. Nagelknipper

De nagels van een baby groeien erg snel, dus is het belangrijk om ze kort te houden zodat je baby zichzelf niet kan krabben. Er bestaan speciale nagelknippers, maar als je dat toch te eng vindt, kun je ook een vijltje gebruiken.

Luvion baby manicureset – € 5,95 bij Baby-Dump

13. Digitale thermometer

Koorts bij pasgeboren baby’tjes kan wijzen op iets ernstigs en vraagt de nodige, medische aandacht. Met een digitale thermometer (voor rectaal gebruik) kun je de temperatuur van je kleintje nauwkeurig opvolgen.

Prémaman digitale thermometer – € 5,99 bij Orchestra

14. Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken kun je voor álles gebruiken. Als inbakerdoek, bescherming tegen de zon, slabbetje, dekentje voor onderweg, om af te drogen na het badje… Onmisbaar dus!

3-pak hydrofieldoeken 60x60cm – € 8,50 bij Hema

Lees ook: