Dit kan je baby al in je buik!

Natuurlijk ontwikkelt je baby zich al volop in je buik gedurende 9 maanden, maar weet jij welke vaardigheden hij of zij onder de knie krijgt in welke maand van de zwangerschap? Wij doen het graag even uit de doeken voor jou.

Ontwikkeling in maand 2

Je baby is nog maar de grootte van een rijstkorrel maar toch ontwikkelt jek kleintje zich al razendsnel. Tijdens deze maand zijn het vooral de organen die vorm krijgen. Rond de 9e week zijn de spieren al zo ontwikkeld dat je baby met de armen en beentjes kan bewegen.

Ontwikkeling in maand 3

Wist je dat je baby ondertussen al kan grijpen met z'n handjes? Het is dan ook mogelijk dat je kleintje geregeld de navelstreng vastgrijpt. Verder heeft je baby geleerd om te slikken waardoor het soms een beetje vruchtwater opneemt. En tot slot zijn ook alle organen aanwezig en moeten ze enkel nog "afgewerkt" worden.

Ontwikkeling in maand 4

Vanaf nu zal je jouw baby kunnen voelen trappen in de buik! In deze fase van de ontwikkeling kan je kindje ook het mondje openen en de lipjes samenpersen, en kan het licht van donker onderscheiden. En dat ondanks het feit dat z'n oogjes nog dichtzitten!  Vanaf week 18 kan jouw baby je voelen wanneer je over je buik wrijft.

Ontwikkeling in maand 5

Ondertussen is je baby ongeveer 20 cm lang en voel je hem of haar goed bewegen. Ook de zintuigen beginnen stilaan te werken. Je kleintje kan dus geluiden waarnemen en reageren op bewegingen.

Ontwikkeling in maand 6

Leg even je hand op je buik. De kans is groot dat je kleintje net op die plek trapjes begint te geven. Ook het grijpen gaat steeds vlotter waardoor je baby soms z'n eigen voetjes vastneemt.

Ontwikkeling in maand 7

Omdat je baby tijdens deze maand een gezichtsuitdrukking ontwikkelt, kan je op de echo al een grimas ontdekken. Ook zal je merken dat je kleintje geregeld de hik zal hebben.

Ontwikkeling in maand 8

Je baby wordt steeds groter, krijgt dus minder ruimte en gaat ook "minder" bewegen. Wedden dat je kleintje wél actiever wordt, wanneer jij beslist om een beetje te rusten?

Ontwikkeling in maand 9

Je kindje kan zich ondertussen helemaal zelf op temperatuur houden omdat het laagje vet onder de huid dik genoeg geworden is. Dit betekent meteen ook dat je kleintje klaar is om geboren te worden!

Partner Content