© iStock

Dit missen vrouwen het meest tijdens hun zwangerschap

Als vrouwen eender wat zouden mogen eten tijdens hun zwangerschap, dan zou 43 procent kiezen voor rauw of gedroogd vlees, zoals filet americain of carpaccio. Maar weten zwangere vrouwen eigenlijk wel wat ze niet mogen eten?

Onderzoek: wat mag een zwangere vrouw niet eten?

Tijdens een onderzoek kregen 6495 zwangere vrouwen telkens 13 voedingsmiddelen voorgeschoteld met de vraag: ‘Mag een zwangere vrouw dit eten?’ De dames bleken goed op de hoogte zijn van de voedingsadviezen, want ze wisten gemiddeld 11 van de 13 vragen goed te beantwoorden.

Meer dan de helft houdt zich niet aan voedingsadviezen

In het algemeen lijken zwangere vrouwen de voedingsadviezen goed te kennen, maar toch is het niet altijd evident om ze te volgen. 59% van de vrouwen geeft aan zich niet aan de voedingsadviezen te houden in de periode dat ze zwanger proberen te worden of nog niet zeker weten of ze zwanger zijn.

Walter Kuchenbecker, gynaecoloog bij Vrouw-kindcentrum Isala: “Als je zwanger probeert te worden, is het aan te raden om de voedingsadviezen voor zwangeren op te volgen, te stoppen met roken en alcohol te vermijden. Gezonde voeding en een gezonde levensstijl verhoogt de kans op zwanger worden en beperkt het risico op zwangerschapscomplicaties.”

Dit missen zwangere vrouwen het meest

Ruim 37% van de ondervraagden miste rauwe of gedroogde vleeswaren het meest. Sushi, andere rauwe vis en een aantal kazen komen op de tweede plaats met 23%. Tartaar en biefstuk belanden met 16% op de derde plaats.

Bron: libelle.be

Lees ook:

Partner Content