Zo schep je een band met je ongeboren kind

Krijg jij binnenkort een kindje en maakt het je wat zenuwachtig? Heel normaal, want je kent hem/haar nog niet echt. Je draagt de baby wel 9 maanden mee in je buik en voelt hem schoppen, maar je kent natuurlijk zijn karakter nog niet. Met deze tips kun je een band scheppen met je kindje wanneer hij nog veilig in je buik zit.

Maak een dagboek

Een geschreven dagboek waarin je al je gevoelens deelt over hoe zeer je uitkijkt naar je baby of een leuk videodagboek over hoe het met de baby gaat. Er zijn talloze manieren om het verloop van je zwangerschap bij te houden. Leuk om later nog eens te bekijken samen met je kindje!

Zing!

Je baby houdt van de trillingen en het geluid van je stem. Het maakt niet uit of je stem van Céline Dion hebt of helemaal niet zo toonvast kunt zingen. Zingen, praten, luidop lezen, alles waarbij je baby je stem kan horen is perfect. Zorg er wel voor dat je er zelf ontspannen door geraakt. Als jij niet houdt van roepen zal je baby het ook niet leuk vinden.

Speel!

Ja, ook als hij nog niet geboren is kan je al met je baby spelen. Plaats een koud voorwerp op je buik en wacht tot hij reageert, verschuif het voorwerp en wacht opnieuw op reactie. Je kan ook zachtjes op je buik tikken en wachten tot hij terug stampt. Maar wees gewaarschuwd, een baby heeft in je buik geen tijdsbesef, er bestaat dus een kans dat hij ook om 2 uur ’s nachts zin heeft in een spelletje en je wakker trapt.

Dans!

Soms volstaan woorden niet om je gevoel uit te drukken, probeer je eens uit te drukken met beweging of muziek. De beweging zal je baby ook al laten wennen aan je natuurlijk ritme en daardoor zal hij sneller rustig worden wanneer je hem wiegt in je armen na zijn geboorte.

Partner Content