Een Disney-prinses als babynaam?

Disney-prinsessen zijn een alsmaar populairdere inspiratiebron voor babynamen. Steeds meer ouders doen beroep op hen om de ideale naam te vinden voor hun eigen, kleine prinses. Dit zijn alvast de namen die het vaakst worden gebruikt.

Welke Disney-prinses is het populairst?

Disney-prinsessen zijn niet meer weg te denken uit het leven van jonge meisjes. Bovendien zijn ze niet meer de zachte en naïeve prinsesjes van vroeger. De Disney-prinsessen van nu zijn moediger, sterker en onafhankelijk. Voor veel ouders vormen deze prinsessen een voorbeeld voor kinderen en deinzen er dan ook niet voor terug om bij hen inspiratie te halen voor een babynaam.

Volgens de app Whisper zijn dit de populairste Disney-prinsessen waar ouders zich op inspireren:

 Aurora

Aurora is de mooie prinses uit de Disney-klassieker Doornroosje. Hoewel ze het merendeel van de film slaapt, blijkt ze toch een grote inspiratiebron te zijn voor ouders in spe. Aurora staat voor “Romeinse godin van de dageraad, morgenstond”.

Belle

De slimme en moedige Belle uit Belle en het Beest mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Belle komt voort uit “Elisabeth” en betekent “God heeft gezworen”. Het is vooral een populaire voornaam in Amerika.

Jasmine

Deze knappe Disney-prinses uit Aladdin kent iedereen natuurlijk. Ze wilde nooit toegeven aan de wensen van haar vader om tegen haar wil met een man te trouwen. De naam Jasmine is Arabisch-Perzisch en betekent “jasmijn”, zoals de bloem.

Elsa

Deze nieuwe prinses uit de film Frozen heeft ook al wat harten van toekomstige ouders verovert. Ze is cool, een beetje rebels en erg machtig. De naam Elsa is van origine Hebreeuws en betekent “gewijd aan God”.

Nog inspiratie nodig voor een babynaam? Check dan zeker onze handige babynaam-tool!

Partner Content