©GettyImages

Tweedehands babyspullen als nieuw met een vrolijke hoes

Het is een feit dat baby’tjes veel spullen nodig hebben en zo’n uitzet is niet goedkoop. Gelukkig kun je tegenwoordig een heleboel babyspullen in goede staat tweedehands kopen. Ben je overtuigd van de staat, maar niet van de look? Geen probleem! Een nieuwe hoes erover en jouw tweedehands wipper of autostoeltje ziet er meteen trendy en cool uit.

PIMP JE SPULLEN

Besparen, denken aan het milieu, bewust omgaan met spullen, … Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor tweedehands spullen. Bij babyspullen is het bovendien zo dat je kindje ze maar een zeer beperkte tijd gebruikt en ze dus makkelijk kunnen dienen voor meerdere kinderen. Denk maar aan een wipper of de eerste autostoel bijvoorbeeld die je meestal enkel het eerste jaar nodig hebt. Zoals steeds zijn ook babyspullen onderhevig aan trends. De basis blijft een hele tijd dezelfde, maar de look volgt de vrolijke kleur- en interieurtrends. De lichtjes gedateerde babyspullen pimpen met een nieuwe hoes heeft niets dan voordelen!

  • Je bespaart enorm op de kosten van je babyuitzet
  • Je geeft spullen die er nog prima uitzien een tweede leven. Let wel even op welke babyspullen je koopt. De hoezen zijn meestal beschikbaar voor de bekendste A-merken.
  • Je kiest een hoes in een stijl die past bij jou én je interieur. Heb je een rustig interieur, dan mag de hoes wel wat kleur en pit hebben. Kies voor grafische prints die het steeds goed doen of een hip motiefje van het moment.
  • Je kunt ervoor zorgen dat alle spulletjes bij elkaar passen door de lijn door te trekken. De kleur en het motief van de hoes voor je wipper en autostoel laat je terugkomen in de slaapzak, de lakentjes voor het bed en de hoes voor het aankleedkussen.
  • Komt er een tweede kindje en wil je een ander thema? Het enige wat je moet doen is de hoezen vervangen. Easy!
  • Last but zeker not least: de hoes haal je er makkelijk af en kun je uitwassen als je baby wat teruggeeft of als er andere ongelukjes gebeuren.

ER IS EEN HOES VOOR …

Je wipstoel or relax

Een wipstoel of relax vindt de ene baby super en de andere ligt liever in het park of dicht bij jou. Je kunt perfect besparen op een bouncer door een tweedehands exemplaar te kopen en er een nieuwe hoes overheen te trekken.

Het aankleedkussen

Een aankleedkussen kun je makkelijk proper maken met een antibacterieel middel zodat het ook dienst kan doen voor jouw kindje. Met een nieuwe, schone hoes erover ziet het eruit als nieuw!

Het autostoeltje of de maxi-cosi

Over je baby’s eerste autostoeltje kun je makkelijk een leuke en beschermende hoes trekken. Wil je het helemaal afmaken, dan kies je er een bijpassende zonnekap en misschien zelfs een voetenzak bij. Niemand die weet dat het om een tweedehands stoeltje gaat!

Een kussentje voor de eetstoel

Voor de meest bekende eetstoelen kun je (verkleinings)kussentjes kopen met een leuk motiefje. Hier gaat het meestal niet enkel om de hoes, maar om een volledige kussenset.

Je voedingskussen

Als je dit liever niet tweedehands koopt, kun je misschien wel het kussen van een vriendin of je zus verder gebruiken? Ook dan komt een nieuwe hoes goed van pas. Niet enkel voor de look, maar vooral voor de praktische kant. Als je je baby voedt, wordt er al wel ens een beetje teruggegeven.
Tip: twee hoezen zijn geen overbodige luxe hier. Zo heb je altijd een alternatief als er eentje in de was zit.

ENKELE SHOPPINGTIPS

1

Coco & Pine hoes relax Babybjörn


€ 55,00. Koop het hier.

2

Nobodinoz hoes aankleedkussen


€ 59,00. Koop het hier.

3

Little Dutch Maxi-cosi zonnekap + hoes

€ 39.95. Koop de hoes (€ 29.95) hier. De link naar de zonnekap (€ 19,95) vind je hier.

4

Trixie kussenset Tripp Trapp


€ 42,96. Koop het hier.

5

Konges slojd hoes voedingskussen


€ 26,95. Koop het hier.

LEES MEER OVER TWEEDEHANDS SPULLETJES:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content