Beautiful Pregnant Woman In A Holiday Dress. Christmas Tree Background.

Feestelijke zwangerschapskleding huren? Handig!

Met de feestdagen voor de deur wil je natuurlijk stralen. Ook als je zwanger bent. Maar om dan een dure feestoutfit te shoppen die je hoogstwaarschijnlijk maar één keer kunt dragen…zonde! Gelukkig kun je ook feestelijke zwangerschapskledij huren!

In Zemst opende recent Mild, een winkel voor zwangere en borstvoedende dames, waar je niet alleen kleding kunt kopen, maar ook huren. Dit is uniek in België.

“Ik ging als hoogzwangere op zoek naar een relatief goedkoop zwangerschapsjurkje voor een trouwfeest, wetende dat ik het kleedje hoogstwaarschijnlijk maar één keer zou dragen om het vervolgens voor altijd weg te hangen”, aldus Marijke Pots, zaakvoerder van Mild. “Tot mijn grote verbazing was het niet evident om iets betaalbaars te vinden. Daarom ging ik op zoek naar een winkel waar feestelijke zwangerschapskledij verhuurd werd. Een zoektocht zonder succes, waardoor ik uiteindelijk toch 150 euro moest neertellen voor een kleedje dat slechts een keer uit de kast gekomen is. Dat ik nergens zo’n jurk kon huren, heeft me twee jaar achtervolgd en daarom heb ik nu mijn eigen winkel geopend.”

Niet wassen

Bij Mild in de Stationslaan in Zemst kun je allerlei soorten feestelijke zwangerschapsjurkjes en trouwjurken huren. Marijke Pots: “Jurken waarvoor je in de winkel al snel tussen de 150 en de 400 euro neertelt, verhuur ik hier respectievelijk voor 35 en 150 euro. De klanten hoeven de kledij zelfs niet te wassen, want dat alles zit mee in de prijs. Wie in allerijl nog een kleedje zoekt buiten onze openingsuren, kan bellen naar de zogenaamde hotline. Meteen na het telefoontje kan er geshopt worden.”

Rent the shop

Bij Mild kun je meer dan alleen zwangerschaps- en borstvoedingskledij kopen/huren. Zo organiseert Mild regelmatig workshops, evenementen, lezingen over verschillende thema’s (borstvoeding, zwangerschapsyoga, draagdoek gebruiken, ….
) Je kunt de winkel ook huren: wil je shoppen met maximum 10 (zwangere/of niet-zwangere) vriendinnen, omdat je binnenkort zwanger trouwt of wil je je hele kleerkast komen shoppen? Huur de winkel voor 2 uren, en shop erop los met een glaasje (niet-alcoholische) cava of wijn! Ook mannen zijn absoluut welkom bij Mild! De comfortabele fauteuil staat klaar, met een uitmuntend zicht op de paskamer.

Mild is op maandag-, vrijdag- en zaterdagnamiddag geopend, maar op afspraak opent Marijke haar deuren ook op andere momenten.

Meer info vind je hier.

Update december 2019: 

Ondertussen kun je bij Mild enkel nog zwangerschaps- en borstvoedingskledij aankopen.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content