© Jana Romanova

Deze fotoreeks toont jonge, aanstaande ouders terwijl ze slapen

Veel koppels die in verwachting zijn kiezen voor een zwangerschapsshoot om die speciale periode in hun leven op beeld vast te leggen. Fotografe Jana Romanova bedacht daarom een originele fotoshoot: ze fotografeert zwangere koppels terwijl ze in bed liggen te slapen.

“Jonge, Russische koppels, inwoners van Sint-Petersburg en Moskou, slapen vroeg in de ochtend in hun kamer, een moment waarop mensen niet bezig zijn met hun uiterlijk, waarop ze natuurlijk zijn. Ze bereiden zich voor om binnen enkele maanden ouders te worden en dit project bestudeert niet enkel hun gedrag jegens elkaar tijdens de zwangerschap, maar ook de manier waarop jonge gezinnen in de grote steden van het moderne Rusland leven, 20 jaar na de val van de Sovjet-Unie, het land dat hun kinderen enkel zullen kennen uit de geschiedenisboeken,” legt fotografe Jana Romanova uit op haar website.

Het project ‘Waiting’ bestaat in totaal uit 40 foto’s, net zoals 40 weken zwangerschap. De foto’s zijn gemaakt in Sint-Petersburg en Moskou tussen 2009 en 2014.

Fotoreeks: zo slapen jonge koppels tijdens hun zwangerschap

Foto’s: Jana Romanova

Dit wil je ook niet missen:

 

Partner Content