©Gettyimages

Zo maak je de leukste foto’s voor het geboortekaartje

Door Celine Werner

Heb je het niet zo voor een illustratief geboortekaartje en wil je liever met je pasgeboren spruit pronken door een foto van hem of haar op de kaart te zetten? Dan hebben we een paar handige tips en tricks voor jou, om er een écht kunstwerkje van te maken.

Tips om zelf foto’s te maken

Natuurlijk licht

Fotografeer je kindje bij een raam, zodat je mooi natuurlijk licht krijgt. Je hoeft dan ook niet met lichtbronnen te werken. Tip: door het licht te verduisteren met een lichte (witte) doek, wordt het licht egaler verspreid.

Hulp is altijd welkom

Het is altijd handig als je aan iemand kunt vragen om een kledingstuk, deken of armpje te verleggen als het nodig is. Al doende zullen jullie ook nog op nieuwe ideeën komen, want teamwork makes the dream work!

Heb je een goede camera in huis?

Tegenwoordig kun je best al prima beelden maken met een smartphone, maar je loopt toch nog het risico dat ze wat onscherp zullen lijken als je de beelden op kaartjes drukt. Neem dus het zekere voor het onzekere en gebruik een goede digitale spiegelreflexcamera.

Het ideale moment = wanneer de baby slaapt

Je kunt hem dan precies zo neerleggen zoals je zelf wilt en je hoeft je dan alleen nog maar bezig te houden met de compositie.

Een warme omgeving

Baby’s kunnen zich nog niet zo goed op temperatuur houden. Zorg er daarom voor dat de ruimte heerlijk warm is.

Op ooghoogte

De ideale hoogte is op ooghoogte. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de commode gebruiken. Maar let op: zorg wel dat er iemand naast je baby staat om ongelukken te voorkomen.

Less is more

Opteer voor sobere kleuren, een deken in een zachte tint en laat je kindje ook zo weinig mogelijk kleren dragen. Op die manier zullen mensen enkel kijken naar wat écht van belang is zonder enige vorm van afleiding.

(P)inspiratie

Met een zelfgemaakt decor 

Gewoon zoals hij is

Net een schilderij 

Met mama en papa 

Mysterieus! Wie nieuwsgierig is naar het gezichtje mag op bezoek komen …

PS Ben je toch voor een illustratief geboortekaartje gegaan? Dan komen dergelijke foto’s ook altijd van pas voor een bedankkaart. En nadien hang je ze gewoon op groot formaat aan de muur. Want dat kindje van jou is toch echt iets om fier op te zijn. Of niet soms?

Bron: oudersvannu.nl

Ook over geboortekaartjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content