Getty Images

Trend: een geboorteaankondiging aan je raam of in je tuin

Hoera, je baby is geboren en dat wil je liefst zo snel mogelijk aan de hele wereld vertellen. Dat kan met een geboortekaartje, een schattige foto op je socialmediaccount of… een geboortebord aan je raam of in je tuin. Had jij er eentje?

Een geboorteaankondiging: de leukste ideeën

Ga je voor traditie en versier je je huis om de geboorte van je kindje aan te kondigen, of kies je voor een andere aanpak? Wij vonden een aantal leuke ideetjes om het goede nieuws éxtra persoonlijk te maken:

Geboortebord in je tuin of aan je raam

Heb je een huis met een voortuin? Dan is dat de ideale plek om een geboortebord te plaatsen. Iedereen die je huis voorbij komt ziet meteen welke heuglijke gebeurtenis jullie vieren!

Maar als je in een appartement of een (rij)huisje zonder voortuin woont, is een bord aan je raam ene beter plan. Dat bevestig je ùmakkelijk met dankzij dubbelzijdige tape of zuignappen aan je venster aan de straatkant.

Je vindt een groot aanbod geboorteborden online, maar je kunt uiteraard ook een uniek exemplaar laten maken, gebaseerd op het geboortekaartje bijvoorbeeld. Of waarom zet je je partner niet aan het werk? Een geboortebord voor in de tuin maak je namelijk makkelijk zelf. Benieuwd hoe? Wij vonden een handig stappenplan bij Charlotte van Aukje’s wereld.

Raamtekening

Heb je iemand in je buurt of vriendenkring die creatief is aangelegd? Dan is een raamtekening een leuk idee. Dat kun je zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Het enige probleem is dat jij het natuurlijk niet zelf kunt doen als je net bevallen bent. Je zult dus moeten vertrouwen op de kunsten van een goede vriend(in). 🙂

Geboorteraamsticker

Geen crea bea in je onmiddellijke omgeving? Dan vormt een raamsticker een prima alternatief. Die bestel je namelijk makkelijk vooraf, zodat je ‘m enkel hoeft te kleven op het moment je kindje geboren is. Hier kun je, net zoals bij het geboortebord, kiezen uit bestaande ontwerpen of zelf een unieke creatie (laten) maken.

Geboortevlag

Geen fan van raamstickers of -tekeningen, maar ook onvoldoende ruimte in je tuin voor een bord? Dan biedt een geboortevlag een fijn alternatief. Je kiest uiteraard helemaal zelf wat er op je vlag staat. Kies je enkel voor de naam van je kindje? Dan kun je ‘m jaar na jaar hergebruiken. Hoe leuk is het om op de verjaardag van je zoon of dochter deze originele vlag uit te hangen?

Geboorteaankondiging inspiratie

Ben je overtuigd van een geboorteaankondiging in je tuin of aan je raam? Wij zochten alvast wat inspiratie op Pinterest.


Meer voor de kersverse ouders:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content