Groot gezin is statussymbool

In Groot-Brittannië zorgt een babyboom voor een nieuwe trend: voor heel wat mensen is een gezin met 3 kinderen of meer een statussymbool geworden. Hoeveel kinderen heb jij?

Het geboortecijfer in Groot-Brittannië was de afgelopen 50 jaar nog nooit zo hoog. Ook in België is dat cijfer de afgelopen 4 jaar alleen maar gestegen. Trendwatchers spreken dan ook over een babyboom en noemen grote gezinnen een nieuwe trend.

Uit Britse cijfers blijkt dat Britse vrouwen tussen 20 en 40 jaar zich nog nooit zo snel voorgeplant hebben als nu. De verkoop van zwangerschapsvitaminen is met meer dan 50% gestegen, en de verkoop van condooms is met bijna 10% gedaald.

Terwijl 2 kinderen tot voor kort de norm was bij heel wat gezinnen, is een derde kind niet langer uitgesloten.

Heel wat Britse celebrities zoals Victoria Beckham, Jordan en Madonna hebben een groot gezin en stellen zo het nieuwe voorbeeld. Deze powerladies bewijzen dat je een carrière en een gezond moederinstinct gerust kan combineren. En daar schuilt nu net het geheim van het grote gezin als statussymbool: je bewijst dat je een sterke vrouw bent die het allemaal aan kan: een groot gezin én een vlotte carrière.

Maar de hamvraag: hoeveel kinderne heb jij? Wat vind jij? Post je reactie op dit artikel!

Copyright beeld: sxc – donzeladef

Partner Content