Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Heerlijke veggiegerechten

Tijd om wat vegetarische gerechten op het menu te zetten. Waar de kids ook van zullen smullen!

We serveren enkele heerlijke veggierecepten van Piet Huysentruyt:

Zuiderse hachis Parmentier (4 personen)

Ingrediënten
2 pakjes Alpro soya Fijngehakt
1 teentje gehakte look
1 gehakte sjalot
4 kl tomatenpuree
1 kl groentebouillon
1 el ketchup
250 g gepelde tomaat in blokjes
 (blik)
Takje tijm, laurier, rozemarijn, salie 
2 dl Alpro® soya Cuisine
12 el aardappelpuree
4 el parmezaanschilfers
12 ontpitte zwarte olijven
12 stukjes tomaatjes
8 el olijfolie
1 el Alpro soya Bakken en Braden
basilicum

Bereiding
Stoof het Alpro soya Fijngehakt aan met de look en de sjalot en laat dit ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg er de tomatenpuree, gepelde tomaat, ketchup en groentenbouillon bij alsook de kruiden. Laat het geheel sudderen tot het bijna helemaal ingekookt is en voeg er dan Alpro soya Cuisine bij. Laat het opnieuw inkoken tot een vaste brei. Schik in een diep bord met daarop de vloeibare puree. Overstrooi met de olijven, tomaatjes, parmezaan, olijfolie en basilicum.

Slaatje van soja nuggets met frambozendipsausje (4 personen)

Ingrediënten
4 greepjes jonge slascheuten
enkele frambozen
4 Alpro soya Nuggets
Alpro soya Bakken en Braden
vinaigrette:   
1 gekookt ei
œ bot peterselie
2 el kappertjes
2 el slaolie
peper en zout   
dipsaus
1 el frambozenkonfituur
4 el frambozen azijn
2 el Alpro soya Cuisine
8 el Vandemoortele Arachideolie
250 g Alpro soya Yofu Nature
peper en zout

Bereiding
Hak het gekookt ei. Hak de peterselie. Meng het ei, de peterselie en de kappertjes met de olie en kruid. Bak de nuggets in Alpro soya Bakken en Braden mooi langs beide kanten bruin. Schik de sla op bordjes, schik de nuggets erlangs. Oversaus het geheel en versier met peterselie. Serveer met de dipsaus

Panna Cotta (4 personen)

Ingrediënten
5 dl Alpro soya Cuisine
45 g suiker
1 vanillestokje
3 blaadjes agar agar (2 g)
0,5 dl amaretto of limoncello
aardbei,  zwarte besjes, citroen en munt
fruitcoulis
Bereiding
Week de agar agar blaadjes. Kook de Alpro® soya Cuisine met het merg van de vanillestok, de suiker en amaretto. Voeg de geweekte agar agar erbij. Giet in potjes of een diep bordje. Laat gedurende een nacht koelen in de koelkast. Versier met fruitcoulis, aardbei, zwarte besjes, citroenschil en wat munt.

Ratatouille pasta met soja reepjes en parmezaankoekje (4 personen)

Ingrediënten
300 g penne
1 pakje Alpro soya Reepjes
œ courgette
œ aubergine
2 tomaten
1 teentje gehakte look
1 kl lookkruiden
1 bot bieslook  
2 dl Alpro soya Cuisine
2 el Alpro soya Bakken en Braden
4 el geraspte parmezaan 
Peper en zout
Bereiding
Kook de penne al dente. Snijd de courgette en de aubergine in blokjes van 1 cm. Stoof de groentjes aan in de olijfolie met de gehakte look. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Voeg er op het laatst de tomatenblokjes en Alpro soya Reepjes bij. Voeg nu de Alpro soya Cuisine erbij, meng de pasta door het geheel en kruid met peper en zout. Maak vier hoopjes met de parmezaan en bak in een antikleefpan tot een krokant koekje. Serveer in een diep bord en versier met de bieslook.

Yofu soepje met komkommer (4 personen)

Ingrediënten
4 schijfjes  gerookte zalm
4 el olijfolie
1 el citroensap
1 komkommer
250 g Alpro soya Yofu Nature
1 teentje look
1 el sherryazijn
1 dl Alpro soya Cuisine
peper en zout
2 el dille
Bereiding
Schil de komkommer en verwijder de pitjes. Spaar vier schillen voor de versiering. Snijd in grove stukken en doe in de blender met Alpro soya Yofu Nature, look en Alpro soya Cuisine. Breng op smaak met peper en zout en de sherryazijn. Meng wat fijn gehakte dille erdoor. Snijd de zalm in reepjes, giet er citroensap en olijfolie op en meng het geheel. Serveer het soepje in een klein diep bord. Schik de zalm in het midden en versier met dille en de komkommerschil.

Burger met een peterseliesausje van gorgonzola en gehakte nootjes (4 personen)

Ingrediënten<