7 feiten over het moederschap waar je jezelf sowieso in herkent

Je bent net mama geworden en heel je wereld staat even op zijn kop, want een baby is natuurlijk een grote verandering in je leven. Hier zijn 7 feiten over het moederschap waar jij jezelf nu sowieso in herkent!

1. Je hebt meer tijd nodig

Voor de komst van de baby was het makkelijk om ergens naar toe te gaan. Eens opgemaakt en aangekleed greep je je handtas, stapte je in de auto en weg was je.
Helaas zal het nieuwe kleintje hier roet in het eten gooien… Het kinderzitje in de auto , de baby erin, een tas met de spulletjes voor de baby (heb ik wel voldoende luiers bij?),…
Wie weet heeft je kindje niet echt genoten van zijn of haar middagmaal en besluit hij of zij dit op je glamoureuze outfit duidelijk te maken…
Oplossing : reken uit hoeveel extra tijd je nodig hebt en begin wat vroeger met de voorbereidingen. Beslis bijvoorbeeld goed op voorhand wat je zal aantrekken….

2. Je bent nooit meer ziek

Als je mama wordt, moet je erbij nemen dat iedereen altijd op rekent. Je moet immuun zijn voor griepjes, hoestbuien, een maag die van streek is ,…
Niet alleen mag je deze kwaaltjes niet zelf opdoen, je hoort de bacteriën ook de baas te kunnen wanneer je je ontfermt over je zieke spruit .
Je kan dus maar beter een ijzersterk gestel beginnen kweken voor je job als supermama

3. Je hebt geen wekker meer nodig

Kinderen , en dan vooral de jongsten onder hen, hebben de geweldig leuke gewoonte om ’s ochtends zo vroeg mogelijk uit de veren te zijn. Ah ja mama: als je je ogen opent, ben je wakker, hé!
Eén voordeel : je hebt het geluk dat het ik-wil-opstaan-uur van je kind vaak overeenkomt met het ik-moet-opstaan-uur van jezelf. Die wekker met dat vervelende alarm heb je dus eventjes niet meer nodig.

4. Je gaat de liefde van je eigen moeder meer appreciëren

Vanaf het moment dat je je pasgeborene in je armen houdt, zul je beseffen hoeveel jouw moeder van jou houdt . Op die manier kan je haar misschien nog meer appreciëren .
Voor sommige moeders en dochters betekent dit het begin van een verbeterde relatie .

5. Je gaat gezonder eten

Je hebt een kind en dat wil je de nodige gezonde eetgewoontes meegeven. Er zit dus niets anders op dan die van jezelf ook aan te passen. Je streeft er immers naar een goed voorbeeld te zijn voor zoon- of dochterlief. Dit komt iedereen in het gezin ten goede én zo raak jij in een mum van tijd die extra zwangerschapskilootjes kwijt .

6. Je smelt als papa met jullie kindje bezig is

Het is heerlijk je altijd zo stoere echtgenoot te zien smelten wanneer hij zijn zoontje of dochtertje in zijn armen neemt. Geniet er samen van.

7. Je ziet het leven door een kinderlijke bril

Niets is nog wat het lijkt met wat onbevangen fantasie . Een boswandeling wordt een rondleiding door sprookjesland en als vieruurtje wordt een glas Fristi en een drietal Plopkoeken geprefereerd. Kinderen hebben vaak originele en grappige ideeën . En eens ze wat groter zijn, wordt het ook nog eens echt leuk om met ze te praten.

Partner Content