Hoeveel kost een baby ?

De komst van een baby brengt heel wat kosten met zich mee. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden en hoe kan je de kosten drukken? Wij geven je enkele tips.

4 tips om de kosten te drukken

Vanaf de zwangerschap tot aan de geboorte worden er al ontelbaar veel spullen gekocht, zowel voor mama als voor de baby. Veel ouders gaan hiermee vaak over hun voorziene budget, maar gelukkig bestaan er tegenwoordig verschillende oplossingen om je uitgave te beperken. Dankzij onderstaande tips hoeft je babyuitzet helemaal niet duur te zijn en heb je de kosten helemaal onder controle.

Begin bijvoorbeeld met een geboortelijst. Hier kan je de duurdere, maar toch noodzakelijke artikelen aan toevoegen. Bovendien helpt zo’n geboortelijst je om de belangrijkste spullen uit te kiezen en vermijd je dubbele aankopen. Maak je lijst zo vroeg mogelijk om te vermijden dat je alles nog last minute moet aankopen.

Hou de solden in het oog. Neem je tijd om folders te doorbladeren of het internet af te schuimen voor promoties. Denk ook aan de vaste soldenperiodes zoals  de zomer, na de feestdagen en het tussenseizoen. Bovendien kan je via stock- of outletverkopen zoals Zalando Lounge en Vente Exclusive vaak merkproducten kopen aan een voordelige prijs.

Ruil en deel spullen met anderen. Ruilhandel was vroeger dé manier van handelen, maar het is een fenomeen dat steeds meer terugkomt. Zeker nu ten tijde van  sociale media is het gemakkelijker dan ooit. Sluit jezelf aan bij een Facebook-groepje van mama’s, bied je spullen aan in de groep en de rest komt vanzelf.

Wil je toch liever spullen aankopen zonder rekening te houden met bovenstaande tips? Denk dan twee keer na over je aankopen. Heeft mijn baby echt tien pyjama’s nodig? Bovendien hou je best ook rekening met de seizoenen: Als je in januari babykleertjes koopt voor de zomer, is de kans groot dat je baby er tegen de zomer al is uitgegroeid.

Lees ook:

 

Partner Content