©GettyImages

Hormonale stimulatie: wat is dat?

Wanneer je zwanger wilt worden en geen eisprong hebt of denkt te hebben, kan hormonale stimulatie van je eierstokken redding bieden.

Hormonale stimulatie?

Hormonale stimulatie van de eierstok kan helpen bij vrouwen die geen eisprong hebben. Door de stimulatie zal de follikel groeien en wordt er een eisprong op gang gebracht.

Hormonen

Geneesmiddelen kunnen er voor zorgen dat de eisprong elke maand met regelmaat plaatsvindt. De eierstokken worden dan door de hormonen gestimuleerd. Je arts bepaalt welke behandeling voor jou het meest aangewezen is. Dit zal afhangen van de onderliggende oorzaken van de gebrekkige eisprong.

Vruchtbaarheidsbehandeling

Hormonale stimulatie kan ook een onderdeel zijn van vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IUI, IVF, en ICSI. De bedoeling is dan om meerdere eicellen tot rijping te brengen.

  • Voor een intra-uteriene inseminatie (IUI) is het noodzakelijk om twee tot drie rijpe eicellen te verkrijgen dankzij een lichte stimulatie van de eierstokken.
  • Voor een IVF- of ICSI-behandeling echter, is het noodzakelijk om er een tiental te verkrijgen. Deze vorm van stimulatie van de eierstokken heet gecontroleerde stimulatie.

Uitgebreide informatie over de werking, de toedieningswijze en de mogelijke bijwerkingen van de verschillende geneesmiddelen die worden voorgeschreven bij stimulatie van de eierstokken vind je hier.

Bron: kinderwens.be

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

 

 

Partner Content