5x plezierige boeken voor mama’s (in spe)

Nog op zoek naar een leuk cadeau voor die ene vriendin die net zwanger is of voor die kersverse mama-collega? Deze boeken zijn ideaal voor mama’s (in spe).

 

1

Ik ken iemand die…Met écht bruikbare tips voor de zwangerschap, bevalling en opvoeding

Het leven van jonge ouders zoals het is: over het nut van een bevallingsliedje, hoe je ieder vrij moment kunt benutten voor een dutje, vouwwagens, breinverwerking door borstvoeding, snot in het haar en kotsende kinderen in de auto. En hoe onzeker je kunt worden, want iedereen weet het beter, van de opvoedboeken tot het omaatje in de supermarkt naast jouw krijsende peuter. Mét leuke tekeningen van Eva Mouton.

Ik ken iemand die… – Nynke De Jong, Hanneke Hendrix, Alex Van Der Hulst – € 17,99

2

Eten als je zwanger bent

Deze voedingsgids geeft een antwoord op al je vragen over voeding als voorbereiding op een zwangerschap, tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Wat mag je nu wel en zeker niet eten? Wat met alcohol en cafeïne bijvoorbeeld? Kun je iets doen aan die typische kwaaltjes zoals zure oprispingen of lage bloeddruk? Wat heb je extra nodig en hoe krijg je dat binnen? Wat als je vegetarisch of veganistisch eet?

Eten als je zwanger – Lobke Husson & Katrien Van Der Vaerent – € 19,99

3

Ik word mama

Een hip en informatief hebbeding voor mama’s in spe of voor kersverse mama’s. Stijlvol boekje waarin mama haar grootste dromen en/of twijfels kwijt kan en waar ze tips en inspiratie vindt. Met speelse illustraties, cartoons, leuke quotes en teksten zoals tien ideetjes om jezelf in de watten te leggen, vijf must haves voor de kinderkamer, etc. Perfect voor een gestolen momentje me-time!

Ik word mama – Sofie Vanherpe – € 14,99

4

Geef dat kind een slok jenever

Dit boek had ook als titel kunnen hebben: Geef dat kind een pak slaag. Bind het aan een boom. Sluit het op in het kolenhok. In de jeugd van auteurs Dorine Hermans en Els Rozenbroek keek niemand op van deze adviezen, tegenwoordig zouden de buren onmiddellijk de politie bellen. Geef dat kind een slok jenever is een poging een gulden middenweg te vinden tussen de verschillende opvoedstijlen van de afgelopen zeventig jaar.

 Geef dat kind een slok jenever – Dorine Hermans & Els Rozenbroek – € 15,00

5

In 100 dagen fit met je kid

Versterk je spieren én de band met je kind In #FitMom ga je in 100 dagen en in 3 fases op zoek naar een fitter lichaam aan de hand van een weldoordacht en haalbaar programma. Fitnessinstructrice en moeder Delphine Steelandt creëerde zestig oefeningen, evenveel inspirerende gerechten en een unieke 100 Days of Dedication-voedingstabel. Niet alleen zal je je steeds beter en energieker voelen, maar de band met je kinderen zal ook hechter worden door samen met elkaar de oefeningen te doen!

#FITMOM – Delphine Steelandt – €19,99

Lees ook:

Partner Content