Leven en lust na het moederschap?

Sofie Coreynen, 33, professioneel fotografe en mama van twee, presenteert de fotoreeks ‘MILPHS’. Geen Mothers I’d Like to F***, maar MILPH als in Mothers I’d Love to Photograph.

Nadat Sofie op een dag door een van haar leerlingen schertsend 'MILF' werd genoemd, stelde ze zich zoals vele zelfbewuste mama’s de vraag: is er effectief leven (en lust) na het moederschap? Hoeveel blijft er over van de sexy vrouw in mezelf?

In plaats van zich eindeloos te wentelen in de onzekerheid die gepaard gaat met deze (s)existentiële vraagstelling trok Sofie haar stoute schoenen aan – pumps, no doubt – en stortte zich in de Postnatale Expressie.

De resulterende fotoreeks is een document geworden dat aantoont dat een mama nog steeds mooi is, sexy, zelfzeker, en misschien zelfs meer ’in touch’ met haar lichaam dan vóór de zwangerschap.

Twee jaar lang fotografeerde Sofie mama’s waarmee ze een speciale band heeft, en haalde het mooiste in hen naar boven. Het werd een emotionele reis waarbij sommige van de mama’s een stuk van zichzelf terugvonden waarvan ze dachten dat ze het definitief in een schuif hadden opgeborgen. Elke foto werd een mooi en intiem portret, het over de streep trekken van elke mama een overwinning.

Samen met de modellen werd er gezocht naar hoe ze zich zélf sexy voelen , niet hoe ze denken dat een man hen aantrekkelijk zou vinden. Op de foto’s zie je de vrouwen zoals ze echt zijn , geen rimpel, striem, putje of vlekje werd weggeretoucheerd.
 
Het resultaat is een reeks van 14 krachtige portretten van héél verschillende vrouwen die goed in hun vel zitten, trots op hun lichaam mét schoonheidsfoutjes .

De dames zelf? Een heel uiteenlopend clubje mama’s , van stylistes en ontwerpsters tot huisvrouwen en kapsters. Ook bekende gezichten zoals Karin Nuñez de Fleurquin en Lotte Pinoy leenden hun derrière aan het project.
 

Sofie Coreynen zelf is ook trotse mama van Billie en Leon, geeft les fotografie op het SISA en houdt regelmatig een publieke kidsshoot in kinderwinkels.
 
In het kader van moederdag loopt een expo van 5 mei tot 10 mei.
De expo loopt op 2 locaties op wandelafstand van elkaar:
DESIGNCENTER DE WINKELHAAK: www.winkelhaak.be
GALERIJ INGRID DEUSS: www.ingriddeuss.be
 
alle foto’s ©SOFIE COREYNEN

Partner Content