Mag je seks hebben tijdens je zwangerschap?

Mag je tijdens je zwangerschap seks hebben? Ja, dat mag! Maar in bepaalde situaties wordt het wel afgeraden.

Seks mag en kan tijdens je zwangerschap! Tenminste als je zwangerschap zonder problemen verloopt. Bij complicaties of als je vliezen gebroken zijn, dan laat je vrijpartijen achterwege.

Is seks veilig?

Je hoeft je echt geen zorgen te maken. Door seks ben je nu zwanger en ook tijdens je zwangerschap blijft het een veilige daad. Bovendien is het zelfs goed om tijdens de zwangerschap seks te blijven hebben. Het is plezier voor lichaam en geest! Je huid is zelfs gevoeliger voor aanrakingen tijdens de zwangerschap. Je hebt zelfs misschien wel het idee dat je net meer zin hebt om te vrijen. Daarnaast komen tijdens het vrijen ook endorfines vrij. Deze gelukshormonen zorgen ervoor dat je je goed voelt.

Kans op beschadiging?

Veel vrouwen, maar ook mannen, zijn toch een beetje bang dat de baby er iets van merkt. Sommige mannen zijn zelfs bang dat ze de baby zullen ‘raken’. Nergens voor nodig: je baby zit veilig in de vliezen en het vruchtwater én de baarmoeder is goed afgesloten door een slijmprop. Niets kan je baby dus raken. En kan dus ook helemaal niet beschadigd worden als jullie vrijen.

Mag je een orgasme hebben?

Zeker en vast! Een orgasme kan helemaal geen kwaad. De baarmoeder is een spier die zich niet alleen tijdens een orgasme samentrekt, maar dat dag in dag uit doet. Je merkt het alleen niet altijd. Je baarmoeder blijft door die samentrekkingen juist in een goede conditie voor de bevalling. Kortom, een orgasme is een goede oefening voor de bevalling.

LEES OOK: Seks tijdens de zwangerschap kan, maar niet altijd!

Partner Content