Met deze voornamen heeft je kind meer kans op succes

Als ouder wil je dat je kind later gelukkig én succesvol is, maar hoe zorg je daar nu voor? Volgens wetenschappers ligt de naam van je kind mee aan de basis van zijn of haar succes. Hier zijn alvast enkele tips!

Mannen met korte naam zijn succesvoller

Uit een analyse van socialmedia kanaal LinkedIn blijkt dat mannen die Bob, Jack of Bruce heten vaak CEO’s zijn van grote bedrijven. Hoe korter de naam, hoe hoger de functie.

Gemakkelijke naam zorgt voor meer populariteit

Kinderen met een gemakkelijke naam, zijn vaak populairder dan kinderen met een lastig uit te spreken naam.

Voorletter van tweede naam gebruiken om je status te verhogen

Volgens wetenschappers kun je je beter voorstellen als ‘Lisa R. Bodegraven’ in plaats van ‘Lisa Bodegraven’. Hoe meer initialen je gebruikt, hoe groter je vermeende status en succes.

Jongens met een meisjesnaam worden vaker van school gestuurd

Een professor aan de Universiteit van Florida onderzocht van 1996 tot 2000 het gedrag van jongens. Uit dat onderzoek bleek dat jongens met een meisjesnaam vaker van school werden gestuurd wegens slecht gedrag. Ook hun prestaties waren ondermaats. Dat was voornamelijk het geval bij jongens die Alexis, Courtney, Shannon, Kelly, Shelby of Ashley heetten.

Meer kans op impulsaankopen als naam begint met laatste letter van het alfabet

Als je achternaam begint met een van de laatste letters van het alfabet, dan is de kans groter dat je een impulsaankoper bent. Uit een onderzoek naar de relatie tussen iemands achternaam en de mate waarin mensen zich schuldig maken aan impulsaankopen blijkt dat mensen wiens naam met een van de laatste letters van het alfabet begint, meer vatbaar zijn voor acties of aanbiedingen.

Bron: Ouders van Nu

Dit mag je ook niet missen:

Partner Content