©GettyImages

12 must-haves voor tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent, dan lijkt het wel of je lichaam continu verandert. Gelukkig bestaan er heel wat hulpmiddeltjes die het allemaal – soms letterlijk – wat draaglijker maken. Deze zijn volgens ons onmisbaar!

1. VOEDINGSKUSSEN

De meeste vrouwen denken dat je pas een voedingskussen nodig hebt als je baby er is. Maar wist je dat het ook heel handig is om mee te slapen als je buik erg zwaar geworden is? De onderkant van het kussen steek je tussen je benen terwijl je je buik laat rusten op het middelste deel. Sommige vrouwen vinden het handig om het bovenste stuk als kussen te gebruiken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je eigen, vertrouwde kussen is net zo goed!
Tip: heb je nog geen voedingskussen, dan kun je ook twee kleine kussentjes uit de zetel gebruiken. Eentje voor tussen de benen en eentje voor onder je buik.

2. COMFY SCHOENEN

Tijdens je zwangerschap kunnen je voeten behoorlijk gaan zwellen. Geen pretje om dan je favoriete pumps te dragen! De meeste zwangere dames zweren tijdens de laatste maanden bij comfortabele sneakers. Gelukkig zijn ze tegenwoordig erg trendy en vind je ze in verschillende stijlen en kleuren. Toch geen fan van veters omdat je buikje in de weg zit, kies dan voor makkelijke instappers. Ben je zwanger in de zomer? Dan zijn platte sandalen of mooie slippers dé oplossing!

3. ZWANGERSCHAPSONDERGOED

Je kunt natuurlijk je gewone ondergoed blijven dragen als je in verwachting bent, maar je zult merken dat speciaal zwangerschapsondergoed gewoon een stuk comfortabeler is. Het is gemaakt van extra zachte stofjes die lekker meegeven en het is vaak naadloos. Een zwangerschapsslip is bovendien zo gemaakt dat de bovenband onder je buik valt. Wist je trouwens dat er ook bh’s bestaan die je tijdens je zwangerschap kunt dragen, maar ook nadien als je borstvoeding geeft? Ze passen zich aan terwijl jouw lichaam verandert en bieden op elk moment voldoende ondersteuning.

4. ZWANGERSCHAPSLEGGING OF -JOGGING

Ben je zwanger, dan is comfy the way to go. Je hoeft je absoluut niet te schamen als je beslist dat leggings of joggers nu tot je dagelijkse outfit behoren. Met hun zachte en soepele stof zitten ze lekker, of je nu boodschappen moet gaan doen of uitgeteld in de sofa hangt.

5. BUIKBAND

Als je buik dikker wordt, kun je last krijgen van bandenpijn of andere fysieke ongemakken. Een buikband zorgt voor die extra ondersteuning die je op dat moment goed kunt gebruiken. Je draagt ‘m onder je kledij, dus niemand heeft het in de gaten!

6. EXTRA ZACHTE TANDENBORSTEL

Ben je zwanger, dan heb je makkelijker last van tandvleesontstekingen en kan je tandvlees gaan bloeden als je je tanden poetst. Een goede mondhygiëne is superbelangrijk! Kies een zachte tandenborstel en blijf dagelijks flossen.

7. AANGEPASTE VERZORGINGSPRODUCTEN

Als je zwanger bent, dan is het extra belangrijk dat je verzorgingsproducten kiest zonder schadelijke stoffen. Deze laatste kunnen eventueel via jouw huid en je bloedbaan je kindje bereiken. Kies verzorgingsproducten zonder parfum en vermijd parabenen en ftalaten.

8. TEGEN STRIEMEN

Een goede crème of olie die de kans op striemen verkleint is een must. Je kunt je buik, maar ook je borsten, billen en benen best regelmatig inwrijven met een speciale olie die de elasticiteit van de huid vergroot. Je buik verdient je dagelijkse aandacht! Dat wrijven over je buik vindt je baby vast ook erg fijn!

9. GEMBERTHEE

Heb je last van misselijkheid, dan kan gemberthee de oplossing zijn. Je kunt gemberthee in de supermarkt kopen, maar je kunt ‘m evengoed zelf maken door wat verse gember in kokend water te doen. Een beetje honing en citroen maken het helemaal af. Smakelijk!

10. FITNESSBAL

Je zult zien dat geen enkele houding nog comfortabel is op een bepaald moment. Net dan kan een fitnessbal van pas komen. Hierop ga je namelijk vanzelf rechtop zitten en je bekken blijft mooi in balans. Die bal kan bovendien tijdens de bevalling ook nuttig zijn om je weeën op te vangen!

11. ZWANGERSCHAPSDAGBOEK

Of het speciale negenmaanden-boekje. Hierin kun je noteren hoe jij je zwangerschap beleeft: de groei van je buik, eerste schopjes, eventuele kwaaltjes, leuke anekdotes, en ga zo maar door. De meeste invulboeken bieden een zekere structuur en helpen je op weg door bepaalde vragen te stellen. Hou je hier niet van, dan kun je jouw persoonlijke zwangerschapsdagboek ook helemaal zelf maken.
Tip: ook een zwangerschapsaftelkalender is leuk, zeker als er al kindjes zijn!

12. GOEDE AGENDA

Tot slot een tip voor vrouwen die last hebben van zwangerschapsdementie: een goede agenda helpt om geen enkele afspraak meer te vergeten. Koop een klein exemplaar dat je makkelijk in je tas steekt en overal mee naartoe kunt nemen. Geen fan van de papieren versie? Dan is de agenda op je smartphone vast je beste vriend.

Bron: oudersvannu.nl

NOG MEER ZWANGERSCHAPSTIPS:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content