Getty Images

Cadeautje voor aanstaande mama’s: 6x het perfecte ‘push present’

Een zogenaamd ‘push present’ geven is een gewoonte die is komen overwaaien uit Amerika. Hoe kies je een push present dat past bij de mama in spe? Dit zijn onze favorieten.

Wat is een ‘push present’?

Een push present is een cadeautje dat een mama na de bevalling (of soms al tijdens de zwangerschap) krijgt van haar partner als bedanking voor de 40 intense weken zwangerschap en de bevalling. ‘Push’ komt van persen, maar ook bij een keizersnede wordt zo’n geschenkje natuurlijk gegeven voor dat wondermooie kind.

Een push present is een Amerikaanse term, maar  ‘werpgoud’ of een ‘baarcadeau’ geven is een gewoonte die bij ons hier en daar ook al langer bestaat. Vooral door de buitensporige push presents die wereldwijde supersterren delen op Instagram kennen we het woord ook bij ons. Denk aan de Ferrari La Ferrari van 1,4 miljoen dollar die Kylie Jenner van haar vriend Travis Scott kreeg.

Push presents: ideetjes voor niet-Kardashians

Ben jij zwanger of is je beste vriendin of (schoon)zus zwanger? Por dan even heel subtiel (of nadrukkelijk als jou dat beter lijkt) de partner die dringend een van deze push presents moet halen.

Een gepersonaliseerde ring met vingerafdruk

Er blinkt misschien al een mooie trouw- en verlovingsring aan je vinger, maar met een ring met de gepersonaliseerde vingerafdruk van jullie baby’tje pronk je heel de dag door, of je nu twee of zeven uur geslapen hebt.

€ 119 – Koop hier

Instax Mini-fotoapparaat

Een mini in huis vraagt om een Instax Mini-fotocamera, zodat je elk schattig lachje kunt vereeuwigen. En je hebt meteen fotootjes van het kleintje om fier te etaleren in huis.

€ 70,99 – Koop hier

Een massage of wellnessbehandeling

Alleen (jonge) ouders weten echt wat 24/7 betekent. Daarom verdien je als mama, zodra het kan, wel een deugddoende massage of wellnessbehandeling.

€ 124,90 – Koop hier

Self Sparkle Kit

Zeiden we al hoe belangrijk zelfzorg is? Dat lukt zeker met deze Sparkle Kit met 5 mini-verzorgingsproductjes voor je gezicht. Je mag deze dag- en nachtcrème, reinigingsmelk, scrub en het masker al tijdens de zwangerschap gebruiken.

€ 62 – Koop hier

Mom Tote Bag

Niets leuker dan op pad gaan met je kleine wondertje en genieten van de verwonderde blikken tijdens de brunch met je baby en beste vriendin. Dat doe je in stijl met deze mom totebag.

€ 54,95 – Koop hier

Vergulden Belgische oorbellen

Een nieuwe jeans is nog niet aan de orde die eerste maanden na je bevalling, maar met een prachtig paar (Belgische!) oorbellen straal je vanaf dag één.

€122 – Koop hier

Bronnen: gezinsbond.be, insider.com

Alles voor mama-in-spe:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content