Recept: frietjes van zoete aardappel met avocadodip
Frietjes hoeven niet altijd ongezond te zijn. Dankzij dit recept kan je smullen van heerlijke en gezonde frietjes, gemaakt van zoete aardappel met bijhorende dip van avocado. Smakelijk!
Zoete aardappel, een geval apart
Zoete aardappelen zijn eigenlijk geen echte aardappelen, maar toch kan je ze op dezelfde manier bereiden: Gekookt, gebakken, gepureerd of in de vorm van frietjes!
Frietjes van zoete aardappel met avocadodip
Ingrediënten (4 personen):
- 2 grote zoete aardappelen
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Voor de avocadodip:
- 1 rijpe avocado
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 2 eetlepels gehakte bieslook
- peper en zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakken van 1 cm dik. Daarna snij je de plakken in frietjes en meng ze met peper, zout en olijfolie. Vervolgens verdeel je de frietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de frietjes in 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Draai ze af en toe om tijdens het bakken.
Voor de dip snij je de avocado doormidden, haal je de pit eruit en schep het vruchtvlees in een kom. Prak de avocado fijn met een vork, voeg de bieslook en Griekse yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer de frietjes samen met de dip. Smullen maar!