Samen ouders én nog steeds partners

Uit onderzoek blijkt dat praktisch elke relatie kort na de geboorte van de baby een ‘dip’ doormaakt. Dramatischer is nog dat veel van die relaties stranden nog voor het kind 3 jaar is.

Niets is zo overweldigend als een kind krijgen. Naast de relatie met je partner krijg je er ook zomaar even een nieuwe belangrijke relatie bij. Dat blijkt niet evident.

Gerda Brouwer en Susanne Donders schreven er een boek over. Beide dames zijn moeder van drie kinderen. Dus ze weten waar ze het over hebben. Bovendien zijn ze psycholoog en psychotherapeut en gespecialiseerd in partnerrelaties. Dit boek is gebaseerd op hun eigen praktijkervaringen.

een baby erbij en samen gelukkig blijven is een praktische gids voor koppels die zwanger zijn en voor ouders die al kleine kinderen hebben. Je kan de theorie nalezen maar vooral ook praktische oefeningen uitproberen. Niet onbelangrijk om te vermelden: het is een boek gericht op ouders. Dus zowel de moeder- als vaderrol komen aan bod. De leuke tips en herkenbare verhalen in het boek versterken het gevoel dat dit echt wel een hulpmiddel kan zijn in die – let's face it – zware periode van de eerste jaren… Misschien toch maar even toevoegen aan het geboortelijstje…

een baby erbij en samen gelukkig blijven
Gerda Brouwer&Susanne Donders
Spectrum/Standaard Uitgeverij/WPG Uitgevers België
17,49 euro

Partner Content