Snoep een appel

Uit onderzoek blijkt dat fruit het favoriete tussendoortje is van de Belgen. En dat we massaal ‘s avonds naar chips en chocolade grijpen…

Dat blijkt uit een grootschalige enquête van Kellogg’s in samenwerking met het onderzoeksbureau InSites naar het gebruik van tussendoortjes bij de Belgen.

Van alle ondervraagden eet 58 % minstens één keer per dag een tussendoortje.

Om ‘s ochtends de kleine honger te stillen grijpen we naar fruit, een boterham, een graanreep of een yoghurt: allemaal synoniem voor energie en welzijn.

In de namiddag krijgen fruit en gebakjes de voorkeur: een combinatie van gezond en lekker.

De dag vordert en het wordt tijd voor het aperitief, inclusief chips en koekjes: handig en snel, maar het hongergevoel blijft.

‘s Avonds staan chips en chocolade op het menu om de dag te eindigen met een glimlach? Puur genot!

Op maandag hebben we een andere voorkeur voor tussendoortjes dan tijdens het weekend, wanneer we vaker teruggrijpen naar chips, gesuikerde/gezouten koekjes of chocolade. Iedereen kent het fenomeen wel: op maandagochtend barsten we van de goede voornemens!

Er bestaan veel vooroordelen over tussendoortjes. Onverantwoorde tussendoortjes dragen inderdaad bij tot een onevenwichtig eetpatroon. Maar uit onderzoek  blijkt dat – wie dagelijks verantwoorde tussendoortjes eet – een betere Body Mass Index (BMI) heeft.

Het onderzoek van Kellogg’s toont aan dat 61 % van de personen met een normale BMI (18-25 kg/m²) minstens één keer per dag een tussendoortje eet. Van de personen die nooit een tussendoortje eten, heeft 57 % een te hoge BMI.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, bevestigen de cijfers dat Belgen in de eerste plaats naar een stuk fruit grijpen als tussendoortje.

Partner Content