Speciale slips voor vrouwen met een keizersnede

Het aantal bevallingen met een keizersnede neemt toe, onder meer omdat vrouwen bevallen op hogere leeftijd, door vruchtbaar-heidsbehandelingen en door de toegenomen mogelijkheden voor de pasgeborene.

Tegenwoordig wordt meestal een huidsnede gemaakt die een horizontaal litteken nalaat in de 'bikinilijn'. Voordeel hiervan is dat zo'n horizontaal litteken meer de lijnen van je lichaam volgt en beter en sneller geneest dan een verticale snede, die van je navel naar beneden loopt. Een ander voordeel is dat je het litteken nauwelijks ziet, je slip of bikinibroekje valt er overheen.

Veel vrouwen vinden ondanks een horizontaal litteken het dragen van een slip of bikinibroekje de eerste maanden niet fijn. Omdat ook bij speciaal zwangerschapsondergoed geen rekening wordt gehouden met een keizersnede, kunnen ook deze niet prettig zijn, al zijn ze vaak zachter van materiaal.

Daarom heeft Catherine Brooks uit Amerika C-Panty opgericht. In samenwerking met vrouwen die net als haar een keizersnede hebben gehad, specialisten, chirurgen en Bio Med Sciences heeft CPanty
speciale c-section slips ontwikkeld. De slips houden niet alleen rekening met je litteken waardoor ze veel comfortabeler zijn maar gaan zelfs zwellingen tegen en zorgen voor een sneller herstel van je litteken!

C-Panty heeft verschillende naadloze slips ontwikkeld. De Classic Incision Care heeft een compressie panel met een siliconen laagje ter hoogte van je litteken. De compressie zorgt voor het tegen gaan van zwellingen en geeft extra ondersteuning rondom je litteken. Het silicone laagje zorgt voor een beter en sneller herstel van je litteken door het in stand houden van de vochtbalans.

Voorlopig zijn de slipjes nog niet verkrijgbaar in België, maar online bestellen kan via Bellybandit.eu

Partner Content