Wagenziek? Deze eenvoudige tips kunnen helpen

Door -
wagenziekte
©GettyImages
Wagenziekte of reisziekte: zo vervelend! Zeker voor kleine kinderen of wanneer je in verwachting bent. Een reispilletje is snel ingenomen, maar vele reispilletjes zijn niet geschikt voor kleine kinderen en zwangere vrouwen. Wat kun je dan wel doen?

Wagenziekte: 7x tips

Eet voor je vertrekt

Eet een lichte maaltijd en drink voldoende water, maar vermijd wel zoet, zuur, vet en koolzuurhoudende drankjes. Denk eerder aan fruit, een wortel, een stuk komkommer of droge toastjes.

Kijk naar buiten

Als je vooraan kunt gaan zitten is dat de beste plek. Anders is het midden van de achterbank een goede keuze. Zorg dat je kindje hoog genoeg zit, zodat het de weg mee kan volgen.

Rij rustig

Probeer een constante snelheid aan te houden, trek niet te hard op, rem niet te bruusk en neem je bochten niet te scherp.

Frisse lucht is een must

Zorg voor voldoende ventilatie en frisse lucht in de auto.

Neem voldoende pauze

Even uit de auto en de benen strekken doet zeker deugd.

Raadpleeg je apotheker of huisarts

Wil je op zeker spelen, dan kun je misschien toch medicatie nemen. Let wel op: de meeste medicatie is niet geschikt voor kleine kinderen en zwangere vrouwen. Informeer altijd eerst bij je apotheker of huisarts wat kan.

Eet iets kleins

Toch misselijk? Weet dat iets eten kan helpen. Doordat je maag het voedsel moet verteren, vermindert het gevoel van misselijkheid.

Bron: VAB

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here