©GettyImages

Een tweede naam voor je kindje? Dit zijn de voordelen

Toekomstige ouders vinden een naam kiezen voor hun baby niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden. Een tweede naam erbij lijkt het probleem enkel moeilijker te maken, maar je zou versteld staan!

Waarom een tweede naam kiezen?

JE KUNT GEWOON NIET KIEZEN

Is er een kindje op komst, dan heb je vast een lijstje met de favoriete namen van jou en je partner klaarliggen. Bepaalde mensen twijfelen niet en gaan resoluut voor hun nummer 1, maar soms is het minder duidelijk en blijf je met meerdere namen in je hoofd zitten. Waarom zou je kiezen als het niet hoeft? Anna Olivia of Lukas Leon, waarom ook niet? Ook een goed idee trouwens als beide partners élk een favoriete naam hebben voor hun toekomstige zoon of dochter. Let wel dat jullie nog voldoende namen overhouden voor een tweede of derde kindje. 

MULTICULTUREEL

Heb jij of je partner een buitenlandse achtergrond, dan is het leuk om een beetje van die cultuur in de tweede naam te steken. Kies dus gerust een oer-Vlaamse naam, gevolgd door eentje die wat exotischer klinkt. Zo blijft de band met de roots levend, ook al heeft je kindje er op het eerste gezicht weinig voeling mee.

ERG SPECIAAL

Het kan gebeuren dat je helemaal ondersteboven bent van een bepaalde naam, maar dat je bang bent dat hij té speciaal is om ‘m als roepnaam te kiezen. Zet ‘m gewoon op de tweede plaats. Probleem opgelost!

ODE AAN …

Of het om je allerliefste opa gaat of je favoriete auteur, een ode brengen aan een bepaald persoon kan perfect in een tweede naam. Hou je bijvoorbeeld van het hippere Lou, maar wil je je zoon ook vernoemen naar opa Lucien, dan klinkt Lou Lucien helemaal niet zo gek. Zo kies je zonder schuldgevoel je favoriete naam als roepnaam. Natuurlijk zal niemand je zoon daadwerkelijk Lucien noemen, maar zo hou je de herinnering wel levend. 

GEEN TWIJFEL OVER GESLACHT

Sommige namen zoals Billie of Sam kunnen perfect voor zowel jongens als meisjes. Toch duidelijkheid geven over het geslacht kan in de tweede naam. Niemand zal je vragen of Billie Louise of Billie Maurice een jongen of meisje is. 

JE KIND KAN KIEZEN

Je voornaam veranderen is tegenwoordig niet meer zo moeilijk, maar toch gebeurt het eerder uitzonderlijk en leren mensen leven met hun naam. Twijfel jij zelf over welke naam je je kindje wilt geven, ga dan gerust voor meerdere versies. Is zoon- of dochterlief later niet tevreden met je eerste keuze, dan houdt hij of zij misschien wel van de tweede naam. Zo kan Anna Luna zich gerust Luna laten noemen. 

VERWARRING VOORKOMEN

In bepaalde gevallen schrijft men de voornaam niet voluit maar worden enkel de initialen vermeld. Best vervelend als jouw naam én die van je zus allebei met dezelfde letter beginnen. Dan is een tweede naam niet enkel leuk, maar ook handig om verwarring te voorkomen.

Bron: minimy.nl

MEER INSPIRATIE:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content