UV-stralen en zwangerschap/borstvoeding

Heb jij na de lange koude winter nood aan een beetje licht en warmte? Maar twijfel je om onder de zonnebank te gaan omdat je zwanger bent of borstvoeding geeft? Lees de volgende tips en maak je niet langer ongerust.

De ultaviolette straling van een zonnebank gaat niet dieper de huid in dan de opperhuid en heeft dus geen enkele invloed op de melk. Wanneer je zwanger bent maar toch graag een bruin kleurtje wilt, wees dan voorzichtig. Jouw pigment van het gezicht veranderd en door gebruik van de zonnebank kan je gedeeltelijk verkleuringen van het gezicht krijgen. Dit verdwijnt niet altijd na de zwangerschap. Probeer dan ook heel voorzichtig uit hoe jouw huid reageert. Het is verstandiger om niet langer dan 15 minuten onder de zonnebank te gaan. Zeker wanneer jouw buik dikker wordt zal deze gevoeliger zijn voor het verbranden.

Zonnen in de echte zon is niet echt schadelijk, maar je lichaamstemperatuur kan wel oplopen. De zon veroorzaakt ook meer pigmentvlekken en spataders. Je kan makkelijk duizelig worden. Je bloedvaten zetten zich open en je bloeddruk daalt. Dus blijf uit de zon op het heetst van de dag. Zon niet te lang. Koel regelmatig af in zee of in het zwembad. Bescherm je gezicht met een hoed of zonneklep. Gebruik een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor.

Partner Content