© Getty Images

Zo kies je het geschikte voedingskussen

Door Celine Werner

Wist je dat er verschillende voedingskussens bestaan naargelang de behoeftes van de mama in spe? We zetten even de verschillende mogelijkheden op een rij:

Waarom heb je een voedingskussen nodig?

Je kunt een voedingskussen gebruiken voor verschillende redenen:

  • Om je kind te voeden, zoals de naam het zelf zegt. Bij zowel kunst- als borstvoeding komt dit item van pas om je armen, nek, schouders en rug te ontlasten.
  • Als steuntje in de rug van de baby.
  • Als relaxerende poef voor jouw kind: hiervoor breng je de uiteinden samen en doe je er een hoes over.
  • Heel wat zwangere vrouwen gebruiken het ook om mee te slapen.

Waar let je op bij de aankoop van een voedingskussen?

  • Wil je het al gebruiken tijdens de zwangerschap? Dan koop je best een iets groter exemplaar. Als het de bedoeling is om het enkel te gebruiken tijdens het voeden, is een kleinere versie dan weer beter zodat je het ook makkelijk kunt vervoeren.
  • Voedingskussens kunnen uit verschillende vullingen bestaan. De meest gebruikte zijn die met microkorrelvulling en die met polyestervulling. Het voordeel van microkorrels is dat ze snel de vorm van je lichaam aannemen. Het nadeel is dat de balletjes wat geluid maken als je beweegt en dat ze in kunnen deuken of aan elkaar kunnen gaan plakken. Een polyestervulling is een beetje wollig, voelt zacht aan en maakt geen geluid. Maar het nadeel is dat polyester niet zo goed ademt en dat je dus kunt gaan zweten. Tot slot kun je ook nog gaan voor een voedingskussen uit memory foam: zo’n kussen biedt veel steun, maar wordt erg warm en voert de hitte niet makkelijk af.

Bron: 24baby.nl

Zwanger? Dit zal je vast ook interesseren:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content