Zo kies je het geschikte voedingskussen

Door -
voedingskussen
©GettyImages
Wist je dat er verschillende voedingskussens bestaan naargelang de behoeftes van de mama in spe? We zetten even de verschillende mogelijkheden op een rij:

Waarom heb je een voedingskussen nodig?

Je kunt zo’n kussen gebruiken voor verschillende doeleinden:

  • Om je kind te voeden, zoals de naam het zelf zegt. Bij zowel kunst- als borstvoeding komt dit item van pas om je armen, nek, schouders en rug te ontlasten.
  • Als steuntje in de rug van de baby.
  • Als relaxerende poef voor jouw kind: hiervoor breng je de uiteinden samen en doe je er een hoes overheen.
  • Heel wat zwangere vrouwen gebruiken het ook om mee te slapen.

Waar let je op bij de aankoop van een voedingskussen?

  • Wil je het al gebruiken tijdens de zwangerschap? Dan koop je best een iets groter exemplaar. Als het de bedoeling is om het enkel te gebruiken tijdens het voeden, is een kleinere versie dan weer beter zodat je het ook makkelijk kunt transporteren.
  • Voedingskussens kunnen uit verschillende vullingen bestaan. De meest gebruikte zijn de microkorrel vulling en de polyester vulling. Het voordeel van microkorrels is dat ze snel de vorm van je lichaam aannemen. Het nadeel is dat de balletjes wat geluid maken als je beweegt en dat ze in kunnen deuken of aan elkaar kunnen gaan plakken.
    Een polyester vulling is een beetje wollig die lekker zacht aanvoelt en geen geluid maakt. Maar het nadeel is dat polyester niet zo goed ademt en dat je dus kunt gaan zweten.

Bron: 24baby.nl

Zwanger? Dit zal je vast ook interesseren:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here