Voorbereiding op je bevalling

Zwanger van je eerste kindje? Dan begint het nu tot je door te dringen dat je weldra moet bevallen. Maar kan je je voorbereiden op een bevalling?

Alles gaat vanzelf

In principe hoef je je niet voor te bereiden op je bevalling. Je lichaam weet zelf wel wat te doen: de weeën en de ontsluiting zullen vanzelf komen. Maak je er dus niet al te veel zorgen over. En gelukkig kan je ook op de hulp van je vroedvrouw en gynaecoloog rekenen als het zo ver is.

Zwangerschapscursus

Verplicht is het zeker niet, maar heb je toch veel vragen of wil je je goed voorbereiden op de bevalling dan is een zwangerschapscursus een goed idee.

Een zwangerschapscursus maakt dat je weet wat je te wachten zal staan. Daarnaast leer je ook verschillende oefeningen die nuttig kunnen zijn tijdens je bevalling.

Geen twee zwangerschapscursussen zijn hetzelfde. Bespreek dus zeker of je partner al dan niet met jou mee op cursus wil. Check ook even de inhoud zodat je een keuze kan maken die helemaal bij jouw vragen aansluit. Geen idee welke te kiezen? Je vroedvrouw of gynaecoloog kunnen je hierbij zeker op weg helpen.

Tweede bevalling

Als alles meezit, gaat de bevalling van een tweede kindje makkelijker dan een eerste. Zo is er minder weerstand van de bekkenbodem omdat er al eens een baby doorheen gegaan is. Maar daarnaast weet je natuurlijk ook al wat er je allemaal te wachten zal staan. Maar weet dat geen twee bevallingen hetzelfde zullen zijn.

Partner Content