© Little Leapling Photography

Vrouw bevalt in het midden van ziekenhuisgang (opgelet: expliciete beelden)

Dat er tegen Moeder Natuur niet te winnen valt, bewees de Amerikaanse Jes Hogan. Haar baby kon namelijk niet wachten tot ze in de verloskamer was en besloot ter wereld te komen in het midden van de ziekenhuisgang.

Jes Hogan is mama van vijf meisjes en wist dus al wat haar te wachten stond. Ze had al enkele dagen weeën, maar van bevallen was nog geen sprake. Tot ze op een avond voelde dat het zover was en haar zoontje ter wereld ging komen.

Onderweg naar het ziekenhuis lichtte ze haar geboortefotograaf, Tammy Karin, in die net op tijd aankwam op de spoedafdeling om de geboorte vast te leggen.

“Oh God, hij is er,” riep Jes. “Ik deed mijn broek uit, omdat ik voelde hoe mijn lichaam het hoofd van de baby eruit perste. Toen ik met mijn hand naar beneden ging, voelde ik de bovenkant van zijn hoofdje. Ik keek naar mijn man en zei, ‘Travis, pak hem!’ Zonder aarzeling deed hij wat ik vroeg en ik voelde hoe mijn lichaam onvrijwillig de rest eruitduwde.”

Bevallen in de ziekenhuisgang

Het hele gebeuren speelde zich af in het midden van de ziekenhuisgang op de spoedafdeling. Fotografe Tammy maakte beelden terwijl ze ondertussen de verpleging riep. De foto’s die ze maakte, tonen de chaos op het moment dat verpleegsters aankomen en de baby geboren werd op de vloer van het ziekenhuis. Het resultaat: een gezond jongetje dat de naam ‘Maxwell’ kreeg.

“Het was mijn gekste geboorte, maar ook de meest perfecte,” zegt Jes. “Het ging absoluut niet zoals gepland, maar het eindigde zonder interventie, met een gezonde baby en geweldige steun van mensen die bij ons waren. Het was prachtig en ik zal eeuwig van deze herinnering houden.”

1

Het moment waarop Jes voelt dat de baby gaat komen.

2

Jes vraagt haar man Travis om te helpen en hij blijft verbazingwekkend kalm.

3

Het hoofdje van de baby komt al tevoorschijn.

4

En de het lijfje komt er uit ook.

5

De verpleegster roept om bijstand.

6

Het jongetje is kerngezond ter wereld gekomen.

7

Jes wordt verder verzorgd en het koppel is dolgelukkig.

8

Nu is het tijd om te genieten! De vijf meisjes zijn alvast erg blij met hun kleine broertje.

Beelden: Little Leapling Photography

Lees ook:

Partner Content