Wat te doen tijdens je zwangerschapsverlof?

Neem voor de bevalling nog even tijd voor jezelf om uit te rusten of iets leuks te doen. Met andere woorden: geniet met volle teugen van je zwangerschapsverlof. Wij geven je alvast enkele tips.

8 x doen tijdens je zwangerschapsverlof

Zwangerschapsverlof betekent niet dat je de hele dag binnen moet zitten en moet rusten. Profiteer van de vrije tijd die je hebt om je voor te bereiden op de geboorte van je baby en laat jezelf ook eens in de watten leggen. Want eens de baby er is, heeft hij of zij jouw volledige aandacht nodig.

1. Laat je masseren

Een zwangerschapsmassage wordt sterk aangeraden. Het helpt je ontspannen en versoepelt je spieren. Daarnaast kun je door de massage ook dieper ademhalen en zal je ook beter kunnen slapen.

2. Koop een bos bloemen

Doe jezelf een plezier met een mooi boeket bloemen. Ga naar de bloemenwinkel of bestel ze online. Tegenwoordig bestaan er talloze diensten zoals Bloomon waarbij je wekelijks of maandelijks een verse bos bloemen bij je thuis kan laten leveren. En daar fleur je echt van op!

3. Ga lunchen met vriendinnen

Als je werkt, heb je vaak weinig tijd om af te spreken met vrienden. Profiteer dus van je zwangerschapsverlof om iets te gaan eten met je vriendinnen die je al een tijdje niet meer hebt gesproken.

4. Doe aan sport

Zelfs tot aan het einde van je zwangerschap mag je nog aan sport doen. Het is bovendien ook erg goed voor zwangere vrouwen om veel te bewegen. Je mag dus zeker nog wat gaan zwemmen of aan yoga doen, bijvoorbeeld.

5. Maak zelf kleertjes voor de baby

Wilde je altijd al eens iets breien, naaien of haken, maar had je er nooit tijd voor? Dan is je zwangerschapsverlof het ideale moment om met zo’n projectje te beginnen. Sokjes, een muts, een vestje of sjaal voor de baby, … De mogelijkheden zijn eindeloos!

6. Koop nog wat kleine accessoires voor de babykamer

De babykamer is intussen klaar, maar een paar leuke extra’s kunnen nooit kwaad. Neem de tijd om eens te gaan rondneuzen in leuke decoshops, of schuim het internet af, voor toffe accessoires voor de babykamer.

7. Bekijk series

Netflix is nu je beste vriend. Zet je lekker knus in de zetel met een dekentje en je bent helemaal klaar om eindelijk jouw favoriete series en films helemaal in te halen.

8. Bereid je geboortealbum voor

Geboortealbums zijn mooie herinneringen voor later. Ga zelf aan de slag en laat je creativiteit de vrije loop. Bovendien kun je er ook aandenkens van je zwangerschap in verwerken, zoals echo’s of andere foto’s van je bolle buikje.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content