Getty Images

Weeën opvangen: 5 posities om de pijn te verlichten

Weeën opvangen is voor elke vrouw anders, maar het is altijd goed om voorbereid te zijn, toch? Deze 5 posities kunnen helpen om je weeënpijn te verlichten.

Weeën opvangen: 5x tips

Weeën zijn moeilijk uit te leggen aan iemand die ze nog nooit gehad heeft. Bovendien voelen ze voor elke vrouw anders. Wat wél vaststaat, is dat ze meestal gepaard gaan met een niet te onderschatten pijn. Wil je die pijnlijke weeën opvangen? Dan hebben wij enkele posities die je kunt aannemen.

Tip: Dit artikel gaat over pijnbestrijding tijdens je weeën. Ben je op zoek naar opties wat pijnbestrijding tijdens de bevalling betreft? Lees dan dit artikel.

1. Hurken

Of je nu een sportfanaat bent en het ‘squatten’ noemt of je het houdt bij ‘op je hurkje zitten’: hurken is een positie die veel vrouwen helpt tijdens de weeën. Ben je bang om je evenwicht te verliezen? Leun dan tegen de muur of de benen van je partner terwijl hij/zij op een stoel zit. Extra voordeel: deze positie opent je bekken, waardoor je baby makkelijker kan indalen.

2. Heen en weer wiegen

In de meeste ziekenhuizen vind je een zitbal in de verloskamer, die deze beweging wat makkelijker maakt. Maar ook op de rand van een fauteuil of je ziekenhuisbed kun je heen en weer (of op en neer) wiegen. Je zult misschien merken dat je dit automatisch begint te doen; laat je gerust leiden door je lichaam en doe niets waar je je niet comfortabel bij voelt.

3. Een been vooruit

Nog eentje die fitnessmama’s misschien zullen herkennen als een ‘lunge’: zet een voet vooruit en leun een beetje naar voren. Om het effect te vergroten, kun je ook met je been op een stoel of verhoogje gaan staan. Ook op deze manier zal je bekken wat meer openen, wat er dan weer voor zorgt dat weeën opvangen een stuk makkelijker gaat.

4. Op handen en knieën

Deze houding is vooral effectief bij rugweeën en zorgt ervoor dat je optimaal kunt ontspannen tussen de weeën door. Gebruik een kussen of yogamat zodat je zo comfortabel mogelijk kunt knielen. Sommige vrouwen kiezen er ook voor om in deze positie te bevallen. Niet gek als je bedenkt dat de zwaartekracht je zo een handje helpt.

5. Knuffel

Een positie waar je later, ondanks de pijn, misschien met veel liefde aan zult terugdenken: leg je armen rond de nek of het middel van je partner en wieg zachtjes heen en weer (hallo, flashbacks naar de slows op je eerste fuiven). Laat je gerust een beetje hangen en vraag eventueel aan je partner om zachtjes over je rug te wrijven.

Bron: parents.com

MEER OVER JE BEVALLING:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content