Zo kan papa helpen met borstvoeding geven

Bij borstvoeding geven komt meer kijken dan je denkt. Daarom is het handig als papa zijn steentje kan hierin kan bijdragen. Wij geven enkele tips hoe papa kan helpen met borstvoeding geven.

8 tips hoe papa kan helpen met borstvoeding  geven

1. Breng de baby naar mama

Als de baby midden in de nacht begint te huilen omdat hij honger heeft, sta dan op om de baby te halen, eventueel wat te kalmeren en hem bij de moeder te leggen. Zo hoeft zij niet uit haar bed te komen om de baby te voeden.

2. Maak voor haar iets lekker klaar

Terwijl de baby borstvoeding krijgt, kan mama net zo goed iets eten. Maak voor haar iets lekker of breng haar een kleine snack. Liefst een die niet kruimelt zodat ze niet kan morsen op het hoofdje van jullie baby.

3. Breng haar wat te drinken

Hierbij hetzelfde principe als een snack brengen. Mama’s die borstvoeding geven moet genoeg drinken, dus breng haar bijvoorbeeld een glaasje water. Vermijd dranken met veel suiker of cafeïne.

4. Hou de andere kinderen of huisdieren bezig

Het laatste wat een mama kan gebruiken tijdens het geven van borstvoeding zijn andere kinderen of huisdieren die aandacht vragen. Hou hen daarom bezig zodat mama in alle rust de baby eten kan geven.

5. Breng haar genoeg kussens

Borstvoeding neemt wat tijd in beslag, dus is het belangrijk dat mama comfortabel kan zitten. Vraag of ze haar borstvoedingskussen nodig heeft of nog graag wat extra kussens wil om achter haar rug te stoppen.

6. Wees begripvol

Wil ze borstvoeding geven in het openbaar? Stel je er dan geen vragen bij en accepteer haar keuze. Wees daarnaast ook begripvol als ze liever niet wil dat je haar borsten aanraakt. Die kunnen nu eenmaal gevoelig zijn.

7. Was borstpomp en flesjes af

Als mama regelmatig afkolft, staat ze echt niet te wachten op de afwas die daar bij hoort. Help haar daarom een handje door de borstpomp, flesjes en andere dingen af te wassen zodat ze zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

8. Verschoon de baby en help met boertjes laten

Na het eten moeten baby’s een boertje laten en daar kan je als papa prima mee helpen. Ook luiers verschonen maakt vanaf nu deel uit van jouw takenpakket.

Partner Content