Zó vind je de ideale naam voor je baby

Je gaat niet over één nacht ijs wanneer je een naam uitkiest voor je baby. Maar met welke zaken hou je maar beter rekening en waar kan je inspiratie zoeken?

Traditionele naam gezocht

De meest traditionele manier om een voornaam voor je kleintje uit te zoeken, is via een voornamenboek of via het internet. Deze inspiratiebron is ideaal wanneer jullie willen gaan voor een meer traditionele naam.

Wat betekent de naam?

Voor heel wat ouders is de betekenis van een voornaam heel belangrijk. Of misschien wil je wel gaan voor een naam met een specifieke achtergrond of uit een bepaald land. Check zeker deze pagina als je meer wil weten over de betekenis van een bepaalde voornaam.

Familie en vrienden

Je baby een naam geven die verwijst naar een familielid of dichte vriend kan een mooi gebaar zijn. Misschien is het daarom wel handig om je stamboom even te doorlopen. Of op zoek te gaan naar afgeleiden van de naam van je favoriete opa of veel te vroeg gestorven vriendin.

Zoek het op het witte doek

Je baby vernoemen naar een personage uit een film of een boek…heel wat ouders gingen je voor! Tip: wil je vermijden dat je kindje later opgroeit met een wel heel vaak voorkomende naam? Kies dan niet voor personages die dit moment heel populair zijn.

Celebs als voorbeeld

Toegegeven, vaak kiezen celebrities de meest bizarre namen voor hun kinderen, maar misschien spot jij in één of ander roddelboekje wel dé naam van je dromen.

NOG MEER INSPIRATIE:

Partner Content