Zwanger in de zomer? Zo overleef jij de hitte

Lekker hoor, die zomer. Maar heb jij het ook zo warm? Tijdens hun zwangerschap hebben de meeste vrouwen het sowieso al warmer. Als het dan lekker zomerweer is, krijg je het al snel té warm. Hou het hoofd en vooral je zwangere buik koel. Maar hoe doe je dat?

Zwanger in de zomer? 8 tips om de hitte te overleven!

Fashionable mama

Gelukkig vind je tegenwoordig zowel in de winkel als online verschillende leuke tops, shortjes en jurkjes voor bolle buikjes. Luchtige zomerkleding is een eerste stap naar een comfortabele zomerse zwangerschap. Geen inspiratie? Check dan zéker de tips van onze zwangerschapsstyliste Ankie Duis.

Drink genoeg vocht

Sowieso is het aan te raden om veel water te drinken tijdens je zwangerschap, maar in de zomermaanden steek je best nog een tandje bij. Vermijd ijskoud water, want dit werkt averechts! De plotse temperatuurdaling in je lichaam geeft het signaal aan je hersenen om je lichaamstemperatuur te verhogen, waardoor je het nog warmer krijgt. Drink je niet graag gewoon water? Voeg dan een schijfje citroen, sinaasappel of ander lekker fruit toe om het een smaakje te geven.

Eet verfrissend fruit

Tijdens de zomermaanden kan je vochtinname ook verhogen door zomerfruit te smullen zoals (water)meloen . Komkommer bevat ook veel vocht. Tip: dompel frambozen of bosbessen in magere yoghurt, vries in en je hebt lekkere, verfrissende ijshapjes 😉

Zomerse sandalen

Een goede reden om je nu helemaal te laten gaan in je favoriete schoenwinkel: koop een paar mooie sandalen (of comfy teenslippers). Met dit warme weer doen luchtige voeten wonderen.

Bescherm je huid

Zonnecrème is een must als je in de zon gaat en al helemaal als je zwanger bent. Door de hormonen verandert tijdens je zwangerschap het pigment in je huid. Dat kan vlekken in het gezicht veroorzaken en wordt een zwangerschapsmasker (of ook wel chloasma of melasma) genoemd. Kies dus zeker voor een hoge beschermingsfactor of blijf liever uit de zon.

Zalig die verkoeling

Duik lekker het zwembad in! Het is ideaal om toch nog een beetje aan sport te doen tijdens je zwangerschap én brengt verkoeling. Blijf je liever thuis? Dan is een kinderbadje of regelmatig een lauwe douche nemen ook een goede oplossing!

Pak je rust

RELAX! Dit is hét moment om te zorgen dat je af en toe wat rust. Zet je ligbed in de tuin, neem er een boekje of de krant bij en geniet van je me-time!

No make-up

Kom jij normaal niet buiten zonder opgemaakt gezicht? Probeer het dan met dit weer toch eens zonder. Make-up heeft de neiging om je lichaam te isoleren, waardoor de warmte wordt vastgehouden en dus niet naar buiten kan.

Lees ook:

Partner Content